HRVATSKI RADIO VALPOVŠTINA, Kralja Petra Krešimira IV 1

ZIMSKI ODREDSKI BIVAK

ZIMSKI ODREDSKI BIVAK

U nedjelju, 5. ožujka , u večernjim satima u Valpovo se vratio 31 sudionik Zimskog odredskog bivka „Memoriajal Darija Turkalja“ koji se po 6. puta održao u Posjetiteljskom centru „Dravska priča“ u Dubovačkim Noskovcima.
Iako je po cijeni malo zahtjevniji Posjetiteljski centar „Dravska priča“ pruža gotovo idealne uvjete za boravak izvan kuće i provedbu brojnih aktivnosti koji nude putem svojih zaposlenika, ali i uvjeta koje nude za provedbu vlastitih programa i sadržaja kojih u valpovačkom odredu izviđača nikada ne nedostaje. Tako smo i ove godine bili smješteni u nekadašnji ljetnikovac grofa Janka Draškovića, u moderne osmerokrevetne sobe, pa su se naši izviđači udobno smjestili u plavu, ružičastu, zelenu i ljubičastu sobu. Na raspolaganju je bila i kuhinja s dvije manje blagovaone, velika dnevna soba i još veća konferencijska soba / učiona s velikim projektim platnom. U dvorištu centra je lijepo uređen perivoj, velika sjenica s vatrištem, suvenirnica, mini bar sa sladoledom i osvježavajućim sokom, oslikane staze i šetnice, visokim kromiranim jarbolom za zastavu, sklonište za povrijeđene rode i orlove….
Prehrana, izviđački i zabavni sadržaje pripremani su i provedeni organizaciji uprave bivka. Orijentacija u prirodi, izrada i postavljanje putnih znakova, izrade skice prijeđenog puta, slaganje pagode za logorsku vatru, radionice čvorova, pletenja prstena za izviđačku maramu, izviđački kviz, izviđačke igre. Bogat program bivka upotpunjen je prezentacijom „ Oprez otrov ! Otrovi biljaka i životinja“ djelatnika javne ustonove, te obilaskom poučne staze „Dravi u zagrljaj“ i promatračnice na obali rijeke Drave. Uz logorsku vatru su u izviđačku obitelj davanjem poletarskog obećanja i izviđačkog zavjeta stupili i članovi koji su po prvi puta na višednevnoj akciji. Marame svoje družine su na posebnoj, noćnoj ceremoniji primili: Filipa Brajnović, Gabriel Vuković, Dino Šarlija, Niko , te vagić, Katja i Petra Gašprović, te Filip Birovljević. Jubilarnni 25. Memorijal Darija Turkalja koji je i ovaj puta bio u obliku zimskog bivka završen je sumiranjem rezulatata, podijelom priznanja i oznaka osvojenih vještina i vještarstava, te lijepim prigodnim poklonima posjetiteljskog centra „Dravske priča“ za svakog sudionika.
IZVOR: Darko Tivanovac

ZOB 23 08

 

Slične vijesti

Pratite nas na društvenim mrežama.