HRVATSKI RADIO VALPOVŠTINA, Kralja Petra Krešimira IV 1

ZAŽELI – RADI I OSTVARI U VALPOVU IV

ZAŽELI – RADI I OSTVARI U VALPOVU IV

Dana 07.11.2023. godine Grad Valpovo dobio je obavijest od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje da je projektni prijedlog “Zaželi – radi i ostvari u Valpovu IV” prošao procjenu kvalitete koju donosi Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Za isti će se donijeti Odluka o financiranju. Odobreno je 1.470.000,00 eura bespovratnih sredstava u 100%-tnom intenzitetu potpore.

Projektni prijedlog je prijavljen preko Poziva „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, broj poziva: SF.3.4.11.01., u sklopu ESF + Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027.“

Poziv “Zaželi – prevencija institucionalizacije” predstavlja svojevrsni nastavak dosadašnjeg programa “Zaželi – program zapošljavanja žena” s ciljem osiguranja kontinuirane podrške i potpore ranjivim skupinama društva.

Cilj projekta je ublažiti posljedice nezaposlenosti i doprinijeti smanjenju rizika od siromaštva 35 osoba te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života 210 krajnjih korisnika u Gradu Valpovu i pripadajućim naseljima.

Glavne aktivnosti su: Zapošljavanje 35 osoba pružatelja usluga za 210 pripadnika ciljne skupine.

Grad Valpovo će na svojim mrežnim stranicama i putem radija objaviti javni poziv za iskaz interesa radi informiranja zainteresiranih sudionika za uključivanje u projektne aktivnosti. Ciljane skupine, osobe starije od 65 godina i odrasle osobe s invaliditetom će traženom dokumentacijom dokazivati status.

Slične vijesti

Pratite nas na društvenim mrežama.