HRVATSKI RADIO VALPOVŠTINA, Kralja Petra Krešimira IV 1

ZAPOČELE EDUKACIJE – SIGURNOST U PROMETU ZA NAJMLAĐE

ZAPOČELE EDUKACIJE – SIGURNOST U PROMETU ZA NAJMLAĐE

Dana 22.01.2024. godine započele su edukacije o sigurnosti u prometu u Dječjem vrtiću Maza Valpovo i Ladimirevcima. Edukacije se provode u sklopu projekta „Edukativni gradić za dječji vrtić“, čiji je nositelj Dječji vrtić Maza Valpovo. Projekt je pripremio i prijavio Valpovački poduzetnički centar d.o.o. uz podršku Grada Valpova.

Predavači Branko Markota i Stjepan Blažević iz Autokluba Valpovo održali su predavanja na temu „Dijete putnik“ za šest skupina djece u Valpovu i Ladimirevcima,

Predavači su govorili o mjerama sigurnosti djece pri vožnji u automobilu, odnosno na biciklu. Popratni sadržaj predavanja je bila PowerPoint prezentacija prilagođena dobi djece, koja je na slikovit način omogućila djeci usvajanje sadržaja o sigurnosti u prometu.

Po završetku teorijskog dijela predavanja, djeci su, kao poklon, uručene drvene bojice i bojanke na temu „Dijete putnik“, što su djeca s veseljem prihvatila.

U drugom i trećem dijelu provedbe projekta, planirana su predavanja „Dijete pješak“ i „Dijete vozač“.

 Projekt traje do 31. lipnja 2024. godine te mu je ukupna vrijednost 32.853,30 eura od čega Ministarstvo unutarnjih poslova sufinancira 22.997,38 eura.

Slične vijesti

Pratite nas na društvenim mrežama.