HRVATSKI RADIO VALPOVŠTINA, Kralja Petra Krešimira IV 1

VELIMIR ZAJEC U VALPOVU!

VELIMIR ZAJEC U VALPOVU!

U maloj dvorani Centra kulture „Matija Petar Katančić“ održana promocija knjige „Zeko-biografija Velimira Zajeca“.

Bio je to izniman događaj i prigoda za ugodno druženje sa simpatizerima nogometa, Dinama, ali i prisjećanja na davne dane. Fotografijom snimljenom davne 1980. godine, na 9. Olimpijadi starih športova u Brođancima, na kojoj je Velimir Zajec snimljen s tada djevojčicom u narodnoj nošnji Melita Tajz Brkić podsjetila je jučerašnjeg gosta na još jedan posjet Valpovštini.

Uz legendu hrvatskog nogometa Velimira Zajeca, o knjizi je govorio autor Sanjin Španović, a moderator predstavljanja bio je Davor Runje, koji je u razgovoru s autorom knjige i nogometnim internacionalcem bogate sportske karijere otkrivao manje poznate ili potpuno nepoznate anegdote Dinamove zvijezde.

U knjizi “Zeko – biografija Velimira Zajeca” koja je puštena u prodaju prije godinu dana, na 480 stranica, kroz razgovore s 97 sugovornika i s više od 100 arhivskih članaka i više od 160 fotografija, od kojih brojne nisu nikad viđene u javnosti, autor Sanjin Španović ispričao je Zajecovu karijeru ne samo kao kapetana Dinama, već i kao igrača Panathinaikosa, i kako je sam autor rekao – knjiga o Velimiru Zajecu zapravo je priča o Dinamu!

U opuštenoj atmosferi svojim su pitanjima u razgovoru sudjelovali i posjetitelji promocije, među kojima je bio i gradonačelnik Matko Šutalo, domaćin sportskoj legendi i autoru knjige sa suradnicima.

Nakon razgovora, protagonist predstavljene knjige s veseljem je potpisivao primjerke svoje biografije i fotografirao se sa svojim simpatizerima.

Neposredno prije promocije, Velimir Zajec je svoj autoritet i imidž nogometne zvijezde stavio u funkciju podizanja razine kulture navijanja i razine znanja i svijesti o posljedicama nereda i nesportskog ponašanja na sportskim događanjima.

Naime, na inicijativu voditelja poslova prevencije u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj Roberta Škorvage, gradonačelnik Matko Šutalo i sudionici promocije družili su se s najmlađim članovima NK Valpovke na njihovom terenu i promovirali lokalni preventivni projekt „Budi navijač, a ne razbijač“.

Tekst i FOTO: Vladimir Vazdar

Slične vijesti

Pratite nas na društvenim mrežama.