HRVATSKI RADIO VALPOVŠTINA, Kralja Petra Krešimira IV 1

“VALPOVAČKI ZELENI TROKUT”

“VALPOVAČKI ZELENI TROKUT”

Nakon uspješne rekonstrukcije Trga kralja Tomislava, kroz projekt “Priča o kulturnoj ostavštini Matije Petra Katančića”, Grad Valpovo nastavlja s uređenjem središta našega grada.

Putem Javnog poziva za neposredno sufinanciranje provedbe mjera prilagodbe klimatskim promjenama u svrhu jačanja otpornosti urbanih sredina objavljenog i raspisanog od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prijavili smo projekt pod nazivom “Valpovački zeleni trokut”.

Projektom je obuhvaćena potpuna rekonstrukcija pješačkih površina u zapadnom dijelu Osječke ulice te istočne strane Trga kralja Tomislava sve do ulice Braće Radić.

Aktivnosti na projektu obuhvaćaju smanjenje dotrajalih betonskih površina, a proširivanje zelenih površina i drvoreda u urbanom području odnosno samom užem centru grada gdje je najveća količina prometa, a samim time i emisija CO2.

Rezultat projekta bit će ozelenjivanje mreže za pješačenje ukupne površine 2300 m2 kroz sadnju 30 novih stabala, popločavanje pješačkih površina te ugradnja urbane opreme i to klupa za sjedenje, koševa za otpatke, slavina za vodu, stalaka za bicikle te postavljanju sata na prepoznatljivom valpovačkom „Trokutu“ ispred robne kuće Valma.

Svrha projekta je ublažavanje klimatskih promjena na području grada. Na ovaj način smanjit će se ranjivost prirodnih sustava kroz izgradnju urbanih šuma.

Projekt je pripremio Valpovački poduzetnički centar d.o.o. u suradnji s upravnim odjelima Grada Valpova, a isti je financiran sredstvima Fonda za zaštita okoliša i energetsku učinkovitost i Grada Valpova.

Valpovački zeleni trokut VIDEO

Vrijednost projekta: 428.362,50 EUR

Iznos sufinanciranja: 339.431,69 EUR

 

Slične vijesti

Pratite nas na društvenim mrežama.