HRVATSKI RADIO VALPOVŠTINA, Kralja Petra Krešimira IV 1

U Valpovu održan Dan otvorenih vrata

U Valpovu održan Dan otvorenih vrata

Policijska uprava osječko-baranjska organizirala je Dan otvorenih vrata u Valpovu i provela kampanju ''Postani policajac/policajka''
Ministarstvo unutarnjih poslova planira upis 350 polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2023./2024. godini.
Također, Policijska škola „Josip Jović“ upisuje 250 učenika/učenica u III. razred srednjoškolskog obrazovanja za potrebe Ministarstva unutarnjih poslova i 25 učenika/učenica u III. razred srednjoškolskog obrazovanja za potrebe Ministarstva pravosuđa i uprave u školskoj godini 2023./2024. Tim povodom je Policijska uprava osječko-baranjska danas u Valpovu, u vremenu od 10 do 12 sati, organizirala Dan otvorenih vrata kako bi mladima i ostalim sugrađanima prezentirala rad policije.
Svoj rad prezentirali su različiti rodovi policije te se tako na sedam štandova mogla vidjeti oprema i tehnika koju policija koristi svakodnevno u svome radu kao što je prevencija, specijalna i interventna policija, prometna policija, kriminalistička policija-tehnika, protueksplozivna jedinica i granična policija.
Osim što su posjetitelji razgledali opremu, veliki dio njih se zadržao u razgovoru s policijskim službenicama i službenicima, tako da je Dan otvorenih vrata bio prigoda za druženje policije s mladima i svim zainteresiranim građanima.
Dani otvorenih vrata dio su promotivnih aktivnosti i jedan od načina da građanima i zainteresiranim kandidatima približimo rad policije te ih potaknemo da policiju izaberu za svoj životni poziv.

Više informacija o natječajima možete pogledati na linkovima

Natječaj za Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka

Natječaj za upis učenika/učenica u III. razred srednje Policijske škole „Josip Jović“

Ne oklijevajte, donesite odluku na vrijeme i pridružite nam se te postanite dio našeg tima.

IZVOR: PU osječko-baranjska

Slične vijesti

Pratite nas na društvenim mrežama.