HRVATSKI RADIO VALPOVŠTINA, Kralja Petra Krešimira IV 1

Sanacija i opremanje sportske dvorane u Valpovu

Sanacija i opremanje sportske dvorane u Valpovu

Započeli su radovi na projektu „Sanacija i opremanje sportske dvorane u Valpovu“ koje izvodi tvrtka Iver. Radovi će trajat iduća dva mjeseca. Obuhvaćaju sanaciju krova, zamjenu oluka i žlijebova te bolju toplinsku izolaciju. Ugradit će se i taktilne trake od gume za pomoć pri kretanju slijepim i slabovidnim osobama. Trake će se lijepljenjem postaviti u ulaznom prostoru dvorane, stepeništima te predprostoru za ulaz na gledalište dvorane.

Prije radova se sportska dvorana opremila adekvatnom opremom kao što su stolice, mreže, zavjese, strunjače, rukometni gol, oprema za odbojku itd.

Projekt je prijavljen preko Javnog poziva za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja i opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2023. godini“ koje je raspisalo Ministarstvo turizma i sporta.

Svrha projekta je popularizirati sport te potaknuti i poboljšati kvalitetu bavljenja sportom kroz sanaciju i opremanje sportske dvorane, potaknuti veći broj djece i mladih na bavljenje sportom, prevenirati zdravstveni status, potaknuti razvoj natjecateljskog sporta na lokalnoj i regionalnoj razini te poticati okolišnu i socijalnu održivost grada Valpova.

Slične vijesti

Pratite nas na društvenim mrežama.