HRVATSKI RADIO VALPOVŠTINA, Kralja Petra Krešimira IV 1

PROMOCIJA KNJIGE VELIMIRA ZAJECA

PROMOCIJA KNJIGE VELIMIRA ZAJECA

Velimir Zajec u petak, 9. lipnja u 19h nastupa u Valpovu. Doduše, neće ponovno zaigrati, već dolazi u sklopu ljetne, slavonske turneje promocije knjige Zeko, svoje velike biografije koja je lani izašla iz tiska.

Zajec će u maloj dvorani Centra kulture „Matija Petar Katančić“ nakon kratkog razgovora o knjizi i svojoj karijeri svim zainteresiranima i potpisivati njihov primjerak knjige. Ulaz je potpuno besplatan za sve zainteresirane.

  • Izuzetno sam zadovoljan reakcijama publike na dosadašnjim promocijama, a obzirom da idemo u Dinamovu zonu, plavu Slavoniju, očekujem još veći odaziv. Pozivam sve da dođu, jer ova knjiga nije samo moja biografija, već svih mojih suigrača, prijatelja, navijača, svega što se svojedobno događalo oko Dinama. Veselim se jako tim druženjima i razgovorima s navijačima, suigračima i prijateljima - kazao je Velimir Zajec.

Nakon te promocije Zajec od idućeg tjedna nastavlja pravu turneju po Slavoniji, obzirom da će u sedam dana obići sedam velikih gradova u Slavoniji. Tako će nakon Valpova obići i Našice (10. 6. u 18h) i Županju (11. 6. u 18h), a prije toga Slavonski Brod (5. 6. u 19h), Vukovar (6. 6. u 18h) i Osijek (7. 6. u 19h).

Knjiga o Zajecu izašla je na 40. obljetnicu Dinamovog osvajanja naslova prvaka, a ove godine u sklopu promocija osim tog uspjeha, prigodno će se prisjetiti još jednog trofeja Dinama.

  • Ovo proljeće je inače i 40 godina od našeg osvajanja naslova pobjednika Kupa 1983. godine. To je bio posljednji naslov Dinama u nekadašnjoj državi i nama svima vrlo dragi trofej obzirom da smo s njime potvrdili snagu naše legendarne generacije. Do trofeja nas je i tada, kao i 1982. vodio naš legendarni Ćiro kojeg ćemo se rado prisjetiti na svim ovim promocijama u Dinamovim gradovima kao oca naših uspjeha - dodao je Zajec.

Na 480 stranica kroz razgovore s 96 sugovornika i više od 100 arhivskih članaka, autor knjige Sanjin Španović ispričao je Zajecovu karijeru ne samo kao kapetana Dinama, već i onu kao igrača Panathinaikosa, te trenera i direktora ova dva kluba i otkrio brojne nepoznate detalje povezane i s brojnim hrvatskim i grčkim nogometnim legendama.

Također, u knjizi se nalazi i preko 150 fotografija od kojih brojne nisu nikad dosad viđene u javnosti. Knjiga je naišla i na brojne komplimente i pohvale ne samo brojnih čitatelja, već i Dinamovih igrača i trenera, novinara i književnih kritičara, a na promocijama moći će kupiti po promotivnim, sniženim cijenama.

Slične vijesti

Pratite nas na društvenim mrežama.