HRVATSKI RADIO VALPOVŠTINA, Kralja Petra Krešimira IV 1

Predstavljanje knjige „Gdje misli nestaju” autora Damira Šanteka

Predstavljanje knjige „Gdje misli nestaju” autora Damira Šanteka

U četvrtak, 16.11.2023. u Multimediji Gradske knjižnice i čitaonice Valpovo održat će se jedno vrlo zanimljivo putopisno predavanje koje će voditi planinar i putopisac Damir Šantek.
Damir Šantek rođen je 1965. godine u Zagrebu. Kao menadžer radio je u Hrvatskoj poštanskoj banci, Sberbanci, Volksbanci i Magmi, a danas predaje u Srednjoj školi u Oroslavju. Objavljivao je fotografije u brojnim časopisima, a osvojio je i brojne nagrade i prva mjesta na foto-natječajima poput National Geographic Hrvatska i Österreichischer Alpenverein. Planinario je i ronio po svim kontinentima osim Australije. Putopise i danas objavljuje u časopisima Hrvatski planinar, Scubalife, Outdoors i Planinski vestnik.
Valpovačkoj publici ovaj putopisac predstaviti će i svoju najnoviju zbirku „Gdje misli nestaju” koja se sastoji od 34 putopisa u kojoj nas upoznaje s ljepotama brojnih manje dostupnih dijelova Srednje i Južne Amerike, Afrike, Azije i Europe, a dva su teksta posvećena zanimljivostima Dugog otoka i plitvičkog Medveđaka. Nadahnutim tekstovima i predivnim fotografijama tako su nam približeni neki od najviših vrhova svijeta, spektakularne špilje, veličanstveni klifovi i mnogi drugi atraktivni prirodni fenomeni. Predstavljanje knjige i putopisno predavanje počinje u 18,00 sati.

Slične vijesti

Pratite nas na društvenim mrežama.