HRVATSKI RADIO VALPOVŠTINA, Kralja Petra Krešimira IV 1

Poziv za razvoj potpora za razvoj poljoprivrede na području grada Valpova

Poziv za razvoj potpora za razvoj poljoprivrede na području grada Valpova

U skladu sa svojim ovlastima, gradonačelnik Valpova Matko Šutalo objavio je javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poljoprivrede na području Grada Valpova. Cilj ovih mjera je pomoći u razvoju poljoprivrede i ruralnog prostora kroz povećanje i modernizaciju primarne poljoprivredne proizvodnje, stvaranje povoljnijih uvjeta za početak bavljenja poljoprivrednom proizvodnjom, povećanje kvalitete i konkurentnosti poljoprivrednih proizvoda, bolje iskorištenje resursa te povećanje broja zaposlenih osoba kroz razvoj poljoprivrede sa svrhom zadržavanja stanovništva na ruralnom području kako bi se očuvale njegove vrijednosti i iskoristile prednosti.

Ovak javni poziv obuhvaća pet mjera:

  • Potpora za mlade poljoprivrednike;
  • Potpora za ekološku poljoprivrednu proizvodnju;
  • Potpora za razvoj povrtlarstva u zatvorenim/zaštićenim prostorima;
  • Potpora za razvoj voćarstva i vinogradarstva;
  • Potpora za uzgoj domaćih životinja.

U sklopu javnog poziva za svaku su mjeru propisani potencijalni korisnici mjere, uvjeti za dodjelu, prihvatljivi troškovi i visina potpore koja je bespovratna i način na koji se podnosi zahtjev. Jedan korisnik može ostvariti potporu po više mjera iz ovog Javnog poziva pod uvjetom da njihov kumulativni iznos ne prelazi 40.000,00 kn godišnje. Zahtjev za dodjelu potpora moguće je podnijeti najkasnije do 26. rujna 2022. godine, odnosno do utroška sredstava planiranih u Proračunu Grada Valpova za 2022.. godinu (za navedenu namjenu).

Sva eventualna pitanja vezana uz ovaj Javni poziv mogu se postaviti osobnim dolaskom u Upravni odjel za gospodarstvo i društvene djelatnosti Grada Valpova na adresi Matije Gupca 32, 31 550 Valpovo, putem telefona 031/ 285 – 307 ili slanjem upita na sljedeću adresu elektronske pošte: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Slične vijesti

Pratite nas na društvenim mrežama.