HRVATSKI RADIO VALPOVŠTINA, Kralja Petra Krešimira IV 1

PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH ZA VALPOVŠTINU

PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH ZA VALPOVŠTINU

U subotu, 1. travnja 2023.g., u lijepom ambijentu DVD Belišće, održana su šahovska natjecanja Plazma sportskih igara mladih za Valpovštinu. Natjecali su se djevojčice i dječaci iz Valpova i Belišća (ukupno njih dvadeset), igrano je dva turnira (do 11 i do 15 godina), a po dvoje najuspješnijih u svim kategorijama izborili su plasman na županijska natjecanja navedenih igara.
Na turniru do 15 godina nastupilo je 8 igrača, igralo se kružnim sustavom u 7 kola, a 1. mjesto sa šest bodova osvojio je Niko Razumović (Valpovo), ispred Luke Kudlačeka (Valpovo) s 5,5 te Dana Pohižeka (Valpovo) sa 4,5 boda.
Na turniru do 11 godina zajedno su nastupile djevojčice i dječaci, a igralo se švicarskim sustavom u 5 kola. U konkurenciji dječaka 1. mjesto osvojio je Mario Kapetanović (Belišće) s 5 bodova, ispred Marka Dojkića (Belišće) s 4 te Petra Vuksanića (Belišće) s 3 boda. U konkurenciji djevojčica najuspješnija je bila Nikol Kapetanović (Belišće) s 3 boda, ispred Lane Topalović (Valpovo) i Katrin Novak (Belišće).
Domaćin ovog lijepog druženja za šahovskim pločama bio je ŠK Belišće, a natjecanje je vodio i sudio Zdravko Birovljević uz pomoć Slavka Marjančevića i Darka Skelca.
Piše: Zdravko Birovljević

Slične vijesti

Pratite nas na društvenim mrežama.