HRVATSKI RADIO VALPOVŠTINA, Kralja Petra Krešimira IV 1

Otvorenje DC 34 Petrijevci i Valpovo i projekt izgradnje novog mosta preko rijeke Vučice

Otvorenje DC 34 Petrijevci i Valpovo i projekt izgradnje novog mosta preko rijeke Vučice

Rekonstrukciju dijela državne ceste DC 34 kroz naselje Petrijevce, je završena, ukupne vrijednost investicije od 29,6 milijuna kuna su službeno obišli Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić, načelnik Općine Petrijevci Ivo Zelić, Saborski zastupnik Goran Ivanović ,predstavnici izvođača radova Osijek Koteksa i drugi uvaženi gosti te predstavnici medija.

Nakon tog visoki dužnosnici su se uputili u Valpovo povodom uvođenja u posao izvođača radova na projektu izgradnje novog mosta preko rijeke Vučice s pristupnim cestama na lokaciji Metlinci, odnosno na cesti između Valpova i Ladimirevaca gradilište su obišli : župan Ivan Anušić, zamjenici župana Mato Lukić i Josip Miletić, gradonačelnik Grada Valpova Matko Šutalo, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta d.o.o. Josip Škorić te saborski zastupnik Goran Ivanović.

– Dugogodišnja želja stanovnika Valpova konačno je urodila plodom na čemu zahvaljujem svima koji su dali svoj doprinos pri realizaciji ovog projekta. Njime ćemo povećati sigurnost cestovnog prometa, a usporedno ćemo izgraditi biciklističku stazu za koju je u pripremi projektna dokumentacija. Također, u suradnji s Hrvatskim cestama rekonstruirat ćemo jedno raskrižje na valpovačkoj obilaznici te ćemo time pomoći gospodarstvenicima i poduzetnicima na ulazu u Poduzetničku zonu. Ono što još ističem jest i izgradnja biciklističke staze Valpovo – Ladimirevci za koju ćemo uskoro imati građevinsku dozvolu i koja će se graditi usporedo s ovim velikim projektom. Na taj način poboljšat ćemo i sigurnost biciklista koji na dnevnoj bazi u velikom broju prometuju ovim pravcem. – rekao je ovom prigodom gradonačelnik Šutalo.

Projekt obuhvaća izgradnju novog mosta dužine 50 metara te pristupnih cesta i novog raskrižja, a ukupna duljina dionice državne ceste DC 517 obuhvaćena rekonstrukcijom iznosi 1,6 kilometara. Investitor su Hrvatske ceste d.o.o., a izvođač radova je tvrtka Osijek-Koteks d.d.. Ugovorni rok dovršetka radova je 12 mjeseci, a vrijednost radova iznosi 2,91 milijuna eura.

Projekt biciklističke staze obuhvaćat će biciklističku stazu od ulice Ive Lole Ribara u Valpovu, a protezat će se usporedo sa starom cestom i preko starog mosta sve do Ladimirevaca.

Autor fotografija :Denis Fekete

Slične vijesti

Pratite nas na društvenim mrežama.