HRVATSKI RADIO VALPOVŠTINA, Kralja Petra Krešimira IV 1

Održana 28. sjednica Gradskog vijeća Grada Valpova

Održana 28. sjednica Gradskog vijeća Grada Valpova

Jučer (25. listopada 2023. godine) su vijećnici Gradskog vijeća Grada Valpova održali 28. sjednicu.

Sve su točke usvojene jednoglasno, osim prijedloga Odluke o dugoročnom zaduženju Grada Valpova, koji je usvojen s 9 glasova za i 4 suzdržana. Kako je pojasnio pročelnik za financije u Gradu Valpovu Oliver Vazdar, radi se o zaduženju od 1.437.000 eura kojim bi se osigurao onaj dio sredstava za financiranje projekata koji treba izdvojiti Grad Valpovo, a koji su pored toga sufinancirani sredstvima iz drugih izvora. Radi se o projektima Dom kulture "Fabijan Šovagović", Sanacija i opremanje sportske dvorane u Valpovu, Valpovački zeleni trokut i Projekt revitalizacije perivoja u Valpovu - elektrotehničke instalacije - dio 3.

Opširna izvješća o školskoj godini 2022./2023. iznijeli su ravnateljice i ravnatelj osnovnih škola i srednje škole s područja Grada, koji su naglasili daljnje smanjenje broja upisanih učenika.

Jedna od zanimljivijih točaka bio je prijedlog Zaključka o problemu pohrane neobrađenog otpada ključnog broja 03 03 07 na odlagalištu otpada "Staro Valpovo". Vijećnici su se složili s prijedlogom vijećnika Dinka Župana da se Državnom inspektoratu uputi zahtjev za očitovanjem o uvjetima pohrane otpada, u naravi mješavina plastike, papira i folije u sitnim frakcijama koji nije adekvatno obrađen niti saniran, na odlagalištu "Staro Valpovo" jer zbog nedavne ekološke katastrofe u Osijeku postoji "bojazan da bi se sličan scenarij mogao dogoditi i s velikom količinom navedenog neobrađenog otpada koji se nalazi na odlagalištu otpada "Staro Valpovo" kojim upravlja trgovačko društvo Kombel d.o.o. Belišće za komunalne djelatnosti" te se pita "kako je moguće da se već gotovo jedno desetljeće količina tog neobrađenog otpada gomila, a da se ne poduzimaju mjere za njegovo saniranje". Upozorio je kako politika gospodarenja otpadom mora postati top tema. Gradonačelnik Matko Šutalo podržao je prijedlog Zaključka i ponudio potrebnu pomoć.

Dodajmo na kraju kako je vijećnik Hrvatske demokratske zajednice Dalibor Bošnjaković zbog osobnih razloga mandat stavio u mirovanje, a na njegovo je mjesto došao Igor Knežević.

 

Slične vijesti

Pratite nas na društvenim mrežama.