HRVATSKI RADIO VALPOVŠTINA, Kralja Petra Krešimira IV 1

ODRŽANA 28. FIŠIJADA U NARDU

ODRŽANA 28. FIŠIJADA U NARDU

Posljednja subota u mjesecu kolovozu 2023. godine tradicionalno je rezervirana za gastro manifestaciju u Nardu, 28. po redu najstariju Fišijadu u Hrvata, koja je ujedno i polufinalno državno natjecanje u spravljanju fiš paprikaša. Nard je bio mjesto za više od 2000 okupljenih posjetitelja koji su imali priliku uživati u vrhunskoj zabavi te u raznim ribljim delicijama poput šarana na rašljama, pohanih šaranskih potkova uz naravno izvrsne fiš paprikaše majstora kotlića Željka Turalije.

U organizaciji Turističke zajednice Grada Valpova, Grada Valpova i NK „Drava“ Nard, a pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije i Turističke zajednice Osječko-baranjske županije, ovogodišnja Fišijada okupila je značajan broj natjecatelja, njih 75 iz raznih gradova i općina Osječko-baranjske županije, ali i udaljenijih mjesta Lijepe naše koji su svojim kuharskim umijećima nastojali osigurati svoje mjesto u finalnoj večeri koja će se održati u Belom Manastiru, 2. rujna 2023. godine.

Donošenje teške odluke o osam najbolje spravljenih fiš paprikaša, odnosno, osam najboljih kuhara koji će se predstaviti na finalnoj večeri, pala je na sudačko povjerenstvo kojeg su činili predsjednik povjerenstva, dvostruki državni prvak u kuhanju fiš paprikaša i veliki majstor kotlića iz Narda - Zvonko Barić uz Arpada Šipeca i Arona Keteša. Nakon dugog vijećanja, povjerenstvo je donijelo konačan poredak:

  1. mjesto – IVAN PRGOMET, Udičarski dom - Josipovac
  2. mjesto – BORIS LAV LORDAN, Udičarski dom - Josipovac
  3. mjesto – BOJAN MARUŠIĆ, Udičarski dom - Josipovac
  4. mjesto – BORIS MANDEKIĆ, Udruga Kupusari – Donji Miholjac
  5. mjesto – NEVEN SVALINA, Bistrinci
  6. mjesto – ZVONIMIR FEKETE, Viljevo
  7. mjesto – TOMISLAV BARIŠIĆ, Valpovo
  8. mjesto – MATEJ JEGER, Belišće

Svim sudionicima Fišijade su uručene zahvalnice, a osmorici najboljih su, uz diplome, uručene i vrijedne nagrade. Tijekom večeri je za posjetitelje organizirana tombola s bogatim nagradama vjernih pokrovitelja - „Limarija Sebastijan“, „Quantum“ Valpovo, „Santaj Plastika“ Valpovo, OPG „Kokić“ Nard. Za veselu atmosferu pobrinuli su se Tamburaški sastav Traženi te poznati pjevač narodne glazbe – Duško Kuliš. Program 28. Fišijade u Nardu vodio je Luka Tonković.

Tekst: Eduard Lacković
Foto: Mash media

Slične vijesti

Pratite nas na društvenim mrežama.