HRVATSKI RADIO VALPOVŠTINA, Kralja Petra Krešimira IV 1

NOVI PROJEKT I POGODNOSTI ZA MLADE OBITELJI

NOVI PROJEKT I POGODNOSTI ZA MLADE OBITELJI

Gradu Valpovu odobrena su financijska sredstva za provedbu Pilot projekta – sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima u 2023. godini. Radi se o prvom ovakvom projektu u Republici Hrvatskoj, a Gradu Valpovu dodijeljeno je 16.560,00 eura odnosno ukupni traženi iznos, a sam projekt financiran je u 100%tnom iznosu.

Grad Valpovo će provesti javni poziv za dostavu prijava za sufinanciranje troškova stanovanja te će sufinancirati određene troškove stanovanja za razdoblje od 1.1.2023. do 31.12.2023. za tri skupine – mlade obitelji s djecom, mlade osobe i mlade obitelji bez djece koji se nalaze u najmu do iznosa koji je Gradu Valpovu dodijeljen.

Sufinanciraju se troškovi stanovanja korisnicima koji imaju slobodno ugovorene najamnine s najmodavcima fizičkim osobama te koji ugovorom ovjerenim od strane mjerodavnog tijela i prijavljenim Ministarstvu financija odnosno Poreznoj upravi dokažu postojanje podstanarskog odnosa u stambenom objektu koji se nalazi na području Grada Valpova.

Ugovor o najmu mora biti sklopljen najmanje za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. godine.

Projekt je pripremio Valpovački poduzetnički centar, a javni poziv će provesti Grad Valpovo.

Slične vijesti

Pratite nas na društvenim mrežama.