HRVATSKI RADIO VALPOVŠTINA, Kralja Petra Krešimira IV 1

Noć knjige u  Gradskoj knjižnici i čitaonici Valpovo

Noć knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Valpovo

U petak, 21.04.2023. godine, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Valpovo održana je još jedna Noć knjige: manifestacija kojom slavimo čitanje, pisanu riječ i knjigu .
Sa prigodnim programom započeli smo već u poslijepodnevnim satima kada nam je na druženje došla poznata književnica za djecu i mlade Jelena Pervan koja je u Centru kulture Matija Petar Katančić održala druženje/pričaonicu sa predškolcima iz DV Maza Valpovo i učenicima razredne nastave OŠ M.P.Katančić. Osim razgovora, Jelena je pročitala i jednu od svojih slikovnica o Mrljeku i Prljeku te najavila nove avanture ovih omiljenih dječjih likova, što je posebno razveselilo djecu. Poslije druženja, Jelena je potpisivala slikovnice svojih malih čitatelja, a ovaj lijepi susret ovjekovječen je i grupnom fotografijom.
Program „Noći knjige” nastavio se u Multimediji Gradske knjižnice i čitaonice Valpovo sa središnjim događanjem: obilježavanjem 60 godina postojanja Hrvatskog radija Valpovštine. Kroz izložbu fotografija, prikaz stvaralaštva kroz memorabilije koje su uspjeli prikupiti i filmom o radu radija kojeg je napravila udruga Mladi poduzetnik iz Ladimirevaca svi prisutni su imali prilike vidjeti dio povijesti i djelovanja Hrvatskog radija Valpovštine. U ime cijelog kolektiva, nekoliko riječi je rekao i v.d.direktora Davor Runje, koji je istaknuo najznačajnije trenutke, rekao više o izazovima sa kojima se susreću u svome radu te planovima za budućnost.
Prije službenog završetka ovog događanja, proglasili smo i najčitatelje knjižnice za 2022. godinu, ovoga puta u tri kategorije: odjela za odrasle, dječjeg odjela i najčitatelj u kategoriji umirovljenika.
Najčitateljica dječjeg odjela ove godine je Tara Vuković koja je prošle godine pročitala 81 naslov.
Najčitateljica odjela za odrasle je Marijana Huterer koja je u 2022.godini pročitala 94 naslova.
Najčitatelji u kategoriji umirovljenika su gospodin i gospođa Žulj koji su prošle godine pročitali 98 naslova.
U nastavku programa dr.sc.Dinko Župan sada je, već tradicionalno, predstavio najnoviji broj Scrinie Slavonice, godišnjaka Podružnice za povijest Slavonije, Srijema i Baranje. Kroz stručno vođenje dr.sc.Dinka Župana mogli smo čuti i saznati mnogo o raznim temama koje se nalaze u ovom broju. Svi zainteresirani moći će u knjižnici posuditi primjerak ovog najnovijeg godišnjaka.

Slične vijesti

Pratite nas na društvenim mrežama.