HRVATSKI RADIO VALPOVŠTINA, Kralja Petra Krešimira IV 1

NAJAVA PREDSTAVE "KIDAJ OD SVOJE ŽENE"

NAJAVA PREDSTAVE "KIDAJ OD SVOJE ŽENE"

Ustanova za kulturne djelatnosti „Ante Evetović Miroljub“ Valpovo, Grad Valpovo i GRADSKO KAZALIŠTE JASTREBARSKO Vam donose
Hit komediju:

„ KIDAJ OD SVOJE ŽENE “

Vrijeme: Četvrtak, 7.12.2023. u 19:00 sati
Mjesto: Centar kulture „Matija Petar Katančić“ Valpovo

BESPLATAN ULAZ UZ PRTHODNU REZERVACIJU I PREUZIMANJE KARTE (Gradska knjižnica i čitaonica Valpovo, Turistička zajednica Grada Valpova)

Režija: Nino Škrabe
Asistentica redatelja: Klementina Škrabe
Scena i kostimi: Sandra Brkljačić
Koreografija: Ines Jerčinović
Rasvjeta: Ivica Batušić
Glazbeno vodstvo: Josip Cvitanović
Šaptačice: Sonja Stanković i Ivana Kokot Radelja
Inspicijent: Tomislav Tadić
Ton: Damir Kuzmić, Luka Perković, Krešimir Karas
Izbor glazbe: Nino Škrabe
Tehničko vodstvo: Velimir Kokot
Izrada programa i plakata: Mirna Strmečki

GLUMCI I ULOGE
Glume: Velimir Kokot (Ivan Kovač, Zrinka Lovretin i Borka Lučić (Barbara Kovač), Maja Novosel i Ivana Žužak (Marica Kovač), Mladen Pavlić i Vladimir Rađenović (Stanislav Pajcenović), Mia Matasić i Mirna Strmečki (Sunčana Turek), Luka Tomac i Ivan Bingula (Potrebica Boro), Marko Severinac i Igor Stanković (Frenki Bobinski), Ana Karača i Martina Rak (Smilja Munižaba), Nenad Dautović, Ivan Karlo Pintar, Branimir Divjak i Mario Lehpamer (Šemso), Maja Miovec, Lana Vlašić, Jelena Budimir-Bekan (Spomenka Majstorović)

O PREDSTAVI:
Mjesto radnje: Zagreb
Vrijeme radnje: osamdesete godine 20. Stoljeća
Tekst britanskog dramatičara Raya Cooneyja ''Kidaj od svoje žene'' (''Run for your wife'') tekstualno i glazbeno adaptirao je Nino Škrabe pa se londonski takstist John Smith iz originala u jaskanskoj verziji preselio u Zagreb. Dobio je ime Ivan Kovač, vrijeme radnje smješteno je u sredinu 80-ih godina prošlog stoljeća dok su žene od kojih pokušava kidnuti smještene na Trešnjevku i Trnje. Jedna od vjernih supruga postala je Dalmatinka kojoj je idol Mišo Kovač, dok je druga mlada purgerica koja sluša Bijelo dugme.

Ni najoptimističniji članovi jaskanskog kazališta nisu se nadali da bi ''Kidanje'' moglo postati tako veliki hit! Svaki put dvorana je prepuna (donošenje pomoćnih stolaca postalo je već rutina), a isti gledatelji vraćaju se predstavi opet i opet. Predstava i njezini glumci osvojili su vrijedne nagrade na županijskoj, ali i državnoj razini.

Slične vijesti

Pratite nas na društvenim mrežama.