HRVATSKI RADIO VALPOVŠTINA, Kralja Petra Krešimira IV 1

MEMORIJAL „DARKO STRUGAČEVAC”

MEMORIJAL „DARKO STRUGAČEVAC”

U subotu, 22. lipnja 2024. godine, udruga HVIDR-a Belišće je u Bocanjevcima svečano obilježitla 4. po redu, Memorijal „Darko Strugačevac” u spomen na poginulog hrvatskog branitelja, dragovoljca Domovinskog rata, pripadnika 107. Brigade HV-a, Darka Strugačevca iz Bocanjevaca i sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje grada Belišća i Valpovštine.

Svečanost je započela intoniranjem državne himne nakon koje je minutom šutnje odana počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima.

U ime organizatora, udruge HVIDR-a Belišće, nazočne je pozdravio g. Pavo Milekić, predsjednik udruge HVIDR-a Belišće koji se zahvalio nazočnima na odazivu ukazavši pritom na ulogu, značaj i doprinos hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu i istaknuo kako ime Darka Strugačevca i imena svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja nikada ne smijemo zaboraviti.

Nakon toga, u nazočnosti majke Marije i obitelji Strugačevac te predstavnika braniteljskih udruga Valpovštine i Osječko-baranjske županije, MUP-a P.P. Belišće, predstavnika lokalne samouprave, grada Belišća i brojnih mještana Bocanjevaca, polaganjem vijenca, paljenjem svijeća te prigodom molitvom ispred spomen biste Darka Strugačevca i Sv. misom zadušnicom u mjesnoj crkvi Sv. Filipa i Jakova, ap, koju je predvodio župni vikar Župe Bezgrešnog začeća BDM Valpovo, odana je počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Po završetku Sv. mise, drugi dio svečanosti nastavljenja je na svetištu Sv. Ane u Bistrincima, uz ugodno druženje i prigodan program te ručak za sve sudionike svečanosti.

Slične vijesti

Pratite nas na društvenim mrežama.