HRVATSKI RADIO VALPOVŠTINA, Kralja Petra Krešimira IV 1

Održani Ljetni susreti u Samatovcima

Održani Ljetni susreti u Samatovcima

I Samatovci imaju svoju trodnevnu tradicionalnu kulturnu, zabavnu i sportsku manifestaciju, koja se već nekoliko godina zaredom pod pokroviteljstvom Općine Bizovac održava u Sportskom centru nogometnog kluba „Sloga 1958“. Neumorni i vrijedni članovi klupske uprave Dejana Matković, Ivan Knežević i Danijel Radošević, Tomo Ivković i drugi simpatizeri „Sloge“ uz potporu općinskog načelnika Srećka Vukovića te brojnih sponzora organiziraju čitav niz zanimljivih događanja. Tako je bilo i ovaj puta u vremenskom razdoblju od 21. do 23. lipnja kada su na pozornici pod velikim šatorom nastupale folklorne skupine KUD-a „Josipovac“ i KUD-a „Leopold“ iz Osijeka te pjevačka skupina Zavičajnog klub ličana „Gacka“ iz Creta Bizovačkog.

Neizostavni događaj u sklopu vrhunski organizirane manifestacije bilo je kulinarsko natjecanje u pripremanju slavonskog specijaliteta čobanca u kotliću. U žestokoj konkurenciji između ukupno devetnaest prijavljenih kuharskih ekipa prema ocjeni domaćeg stručnog povjerenstva u sastavu Pero Andraković, Mato Budrovac i Josip Tomaz zasluženu pobjedu odnio je kuharski tim OPG Tomaz. Drugo mjesto osvojio je Mb energy sloutions, a treće ekipa Caffe bara Zanzibar Samatovci.

Treći završni dan u nedjelju bio je u znaku malonogometnog turnira na koji se prijavilo 17 vrlo kvalitetnih momčadi. Najbolji nogomet prikazala je ekipa Galante, kojoj je pripala nagrada za prvo mjesto. Iza njih plasirali su se nogometni timovi Energos i Slastičarnica Bueno.

Za dobru zabavu pod velikim ugostiteljskim šatorom prve dvije večeri pobrinuli su se popularni tamburaški sastavi „Vertigo“ i „Čuvari noći“, a kroz sva događanja posjetitelje je vodila simpatična bizovačka voditeljica Ivana Marincel. Tijekom svih večeri „Ljetnih susreta u Samatovcima“ nudilo se obilje hladnih osvježavajućih napitaka koje su gostima ljubazno i spretno posluživali mladi samatovački momci i šarmantne djevojke u našem kraju nadaleko poznate po pripremanju slasnih i ukusnih samatovačkih palačinki.

 

Srećko Vuković

Slične vijesti

Pratite nas na društvenim mrežama.