HRVATSKI RADIO VALPOVŠTINA, Kralja Petra Krešimira IV 1

Književni susret s Zoranom Vakulom

Književni susret s Zoranom Vakulom

Gradska knjižnica i čitaonica Valpovo organizira, povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, književni susret s najpoznatijim hrvatskim meteorologom Zoranom Vakulom i predstavljanje njegovih slikovnica iz serijala Vremenaste priče.
Susret će se održati u srijedu, 25.10.2023. godine, u Centru kulture „M.P.Katančić“ Valpovo, s početkom u 13,00 sati. Ulaz je slobodan. Susret je prvenstveno namijenjen djeci nižih razreda osnovne škole, ali i svi ostali su dobrodošli.
Zoran Vakula je glavni meteorolog Hrvatske radiotelevizije. Mnogi su ga gledatelji zavoljeli zbog opuštenog i objektivnog načina prikazivanja vremena, a zbog toga se pojavio i u mnogim emisijama.Osim što se bavi meteorologijom, Zoran Vakula je i autor slikovnica iz serijala Vremenaste priče.
Slikovnice pod nazivima Vjetropirasta, Oblačasta, Sunčasta, Pahuljasta i Kapljičasta napisao je s ciljem educiranja i približavanja nekih često spominjanih meteoroloških termina djeci, kako bi kasnije bolje razumjela i imala koristi od meteoroloških informacija. Autor smatra da je ovo posebice važno u ovo doba sve očitijih klimatskih promjena i globalnog zatopljenja.
Očekujemo Vas s radošću!

Slične vijesti

Pratite nas na društvenim mrežama.