HRVATSKI RADIO VALPOVŠTINA, Kralja Petra Krešimira IV 1

Karlo Ružman prvak Hrvatske

Karlo Ružman prvak Hrvatske

Valpovački gimnastičari su proteklog vikenda nastupili na najvećem i najvažnijem natjecanju ove godine – Prvenstvu Hrvatske. Podsjetimo, dečki su se na ovo natjecanje plasirali uspješnim nastupima i odličnim rezultatima na kvalifikacijskim regionalnim natjecanjima tijekom proljeća. Dobre nastupe su imali i u Osijeku na do sada s natjecateljima najbrojnijem Državnom prvenstvu koje se održavalo na dvije lokacije – u Gradskom vrtu i Sokol centru.
Najbolji rezultat postigao je naš najbolji i najiskusniji natjecatelj Karlo Ružman koji je kao mlađi senior osvojio prvo mjesto i tako nakon prošlogodišnjeg srebra došao do samog vrha Hrvatske u Slobodnom programu. Ove godine mu se u Slobodnom programu pridružio i Sven Perak koji je prošle godine nastupao u Obaveznom programu. Sven je u kategoriji juniora debitirao u Slobodnom programu i zauzeo odlično peto mjesto.
Nadomak medalje je bio Petar Bešlić u Obaveznom programu. Iako je nakon četiri sprave bio na prvom i drugom mjestu, završio je kao četvrti. Petar je odlično odradio svoje vježbe i šteta je što mu je medalja izmakla za samo dvije desetinke. Ali veseli veliki napredak Petra i pokazao je da se može boriti s najboljima u državi.
Naši najmlađi natjecatelji Šimun Šimun i Niko Škorvaga su imali najteži posao u Univerzalnom programu gdje su se natjecali s mladim reprezentativcima Hrvatske i u vrlo teškoj i brojnoj konkurenciji su svojim nastupima zauzeli 17. i 19. mjesto.
Ovim je natjecanjem završena vrlo uspješna polusezona gdje su naši gimnastičari osvojili mnoštvo medalja na regionalnim natjecanjima, a pokazali su da se mogu borit za medalje i na nacionalnoj razini. Želim čestitati dečkima na svim rezultatima i uspjesima ove godine. Sada slijedi ljetna pauza a već u rujnu nas očekuju jaka regionalna i međunarodna natjecanja za koja ćemo se tijekom ljeta i jeseni pripremati.

Zlatko Ištvanović,
trener dječaka i predsjednik GD „Hrvatski sokol“ Valpovo

Slične vijesti

Pratite nas na društvenim mrežama.