HRVATSKI RADIO VALPOVŠTINA, Kralja Petra Krešimira IV 1

Gradonačelnik Šutalo potpisao ugovore o sufinanciranju troškova boravka djece u obrtima registriranim za obavljanje djelatnosti dadilje

Gradonačelnik Šutalo potpisao ugovore o sufinanciranju troškova boravka djece u obrtima registriranim za obavljanje djelatnosti dadilje

Gradonačelnik Valpova Matko Šutalo potpisao je danas sedam ugovora o sufinanciranju troškova boravka djece u obrtima registriranim za obavljanje djelatnosti dadilje s korisnicima istih.

Mjera je to Grada Valpova koja omogućuje lakše podnošenje troškova boravka djece u takvim obrtima, a koja nisu uspjela biti upisana u vrtić.

"Grad Valpovo trenutno nema puni kapacitet za djecu predškolske dobi. Nažalost, oko 60 djece ostalo je neupisano u vrtić u ovoj pedagoškoj godini, ali aktivno radimo na rješavanju tog problema. Ove godine prijavili smo projekt dogradnje valpovačkog vrtića i područnog vrtića u Ladimirevcima na natječaj resornog ministarstva i vjerujem da ćemo do kraja godine dobiti rezultate i da ćemo nakon tog projekta - vrijednog oko milijun eura - dobiti pet novih skupina, tako da bi sva djeca koja sada nisu upisana u vrtić u narednim godinama mogla biti upisana, što nam je, naravno, svima u interesu", istaknuo je Šutalo, te dodao kako u Valpovu imamo sreću da postoji i jedan privatni vrtić za koji Grad također roditeljima sufinancira troškove boravka djece, ali da se današnjim potpisivanje ugovora pomaže i onima čija djeca nisu upisana u vrtić.

Podsjetimo kako visina novčane pomoći za sufinanciranje troškova boravka djece u obrtima registriranim za obavljanje djelatnosti dadilje za 2023. godinu iznosi 100,00 EUR mjesečno po djetetu.

 

 

Slične vijesti

Pratite nas na društvenim mrežama.