HRVATSKI RADIO VALPOVŠTINA, Kralja Petra Krešimira IV 1

FOTOGRAFSKI TEČAJ ZA UMIROVLJENIKE

FOTOGRAFSKI TEČAJ ZA UMIROVLJENIKE

Fotografski tečaj za umirovljenike održan je u Foto klubu Valpovo od 6. do 30. studenoga 2023. godine u trajanju od 16 sati. Umirovljenicima je pružena jedinstvena prilika za stjecanje vještina u području fotografije. Tečaj je osmišljen kako bi potaknuo kreativnost i tehničko razumijevanje fotoaparata (mobitela) i fotografije među umirovljenicima. Trinaest polaznka imalo je priliku naučiti osnove fotografije, rukovanje fotoaparatom (mobitelom) te tehniku snimanja.

Kroz praktične radionice, umirovljenici su primijenili stečeno znanje i razvili vlastiti umjetnički izraz. Fotografski tečaj također je potakao druženje i međusobnu podršku među polaznicima. Učenje o kompoziciji, svjetlu, fotografskom kadru i postavljanju izložbe bili su ključni elementi programa. Član Fotokluba Valpovo, Dragan Francuz, pružio je mentorstvo i podijelio svoje iskustvo s umirovljenicima. Nakon tečaja, u siječnju 2024. godine, polaznici će imali priliku sudjelovati u postavljanju svoje izložbe u Gradskoj knjižnici i čitaonici Valpovo, te predstaviti svoje radove lokalnoj zajednici. Fotografski tečaj za umirovljenike doprinosi kulturnom životu Valpova i promiče aktivno sudjelovanje umirovljenika u zajednici.

Stela Horvat, kreator i voditeljica programa „Za uspravan hod kroz zlatnu dob“, programa za osobe starije životne dobi, koordinirala je sve bitne čimbenike u realiziranju ovog projekta.

Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće i Fotoklub Valpovo uključili su se u ovaj projekt kao udruge sa dugogodišnjim iskustvom u fotografskom osposobljavanju odraslih i djece

Ivana Francuz, tajnica

ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE VALPOVO-BELIŠĆE

 

Slične vijesti

Pratite nas na društvenim mrežama.