HRVATSKI RADIO VALPOVŠTINA, Kralja Petra Krešimira IV 1

Bizovačke ljetne večeri uspješno organizirane - posjećenost rekordna

Bizovačke ljetne večeri uspješno organizirane - posjećenost rekordna

Načelnik Općine Bizovac Srećko Vuković osvrnuo se na održane 18. Bizovačke ljetne večeri koje su od 13. do 16. srpnja privukle velik broj posjetitelja u Bizovac i ponudile brojne sadržaje za djecu, mlade i odrasle

 

"Festival dobre zabave glazbe i umjetnosti ovogodišnje 18. po redu Bizovačke ljetne večeri pod pokroviteljstvom Općine Bizovac organizirane stručno i profesionalno na visokoj razini uz pomoć brojnih bizovačkih udruga privukle su iznimno veliki broj, neki upućeniji kažu i rekordnu brojku posjetitelja tijekom sva četiri dana trajanja u terminu od 13. do 16. srpnja.

Uistinu za svakoga gosta bilo je po nešto zanimljivo. Prvoga dana u predvečerje u parku kod škole na jednom mjestu okupilo se više od sedamdeset iskusnih majstorskih ekipa u pripremanju fiš paprikaša. Stručnom ocjenjivačkom sudu nimalo nije bilom lako izabrati pet najbolje skuhanih jela.

Domaćem stanovništvu kao i prethodnih godina bilo je zanimljivo razgledati izložbu starih fotografija izloženih u predvorju osnovne škole Baratoljuba Klaića.

Raznolik i bogat program bio je privlačan za sve koji su se tih toplih ljetnih noći došli u Bizovac dobro zabaviti i provesti uživajući uz poznatu estradnu zvijezdu Ceciliju, popularne glazbene sastave poputa tamburaških sastava Nesanica, Panonia i Fijaker, te Viva box banda i simpatičnohg pjevača Igora Delača uz koje se ispred grandiozne ljetne pozornice pjevalo i plesalo do dugo u noć i ranih jutarnjih sati.

U sklopu otvaranja 18. Bizovačkih ljetnih večeri, u prekrasnoj Galeriji “Antun Ullrich” unutar novoobnovljene bizovačke kurije Normann Prandau, otvorena je umjetnička izložba likovnih radova pod nazivom “Retrospektiva Dinka Županovića”. Ova izložba obuhvatila je 50 godina djelovanja renomiranog osječkog akademskog slikara, čime je privukla veliku pozornost umjetničke zajednice i ljubitelja likovne umjetnosti. Umjetničku izložbu u večernjim satima dok je trajao program Bizovačkih ljetrnih večeri mogli su slobodno razglatii posjetitelji bizovačkog zabavnog festivala i svi poklonici vrhunskog slikarstva. Izložba za javnost biti će otvorena do kraja srpnja i tijekom mjeseca kolovoza.

Zanimljiva događanja, izobilje raznolikih osvježavajućih hladnih napitaka, ukusni kulinarski specijaliteti i posluženih s više punktova učinilo je ovaj festival jednim od boljih kulturno zabavnih događaja u našem kraju. Poseban interes publike obožavatelja tradicijske baštine zainteresirali su izuzetno dobri nastupi folklornih društava iz Bizovca i Čepina.

I najmlađi su mogli pronaći razonodu u dječjoj radionici i igraonici, ili gledati popularne domaće hrvatske filmove prikazane pod vedrim nebom na velikom platnu .

Nedjelja ujutro unatoč visokoj temperaturi prošla je u znaku rekreativnog biciklizma. Naime, u programu 18.Bizovačkih ljetnih večeri organizirana je atraktivna biciklijada za najmlađe bizovačkim ulicama, a kako su stariji biciklisti svoju turu vozili u dužini od 45 kilometara kroz sva naselje Općine Bizovac tako je biciklijada dobila naziv po popularnoj pjesmi „Osam sela bizovačkog kraja“.

Ljubitelji nogometa pratili su tradicionalni turnir bizovačkih ulica u malom, nogometu. Posebno burno i živo bilo je u nedjelju navečer kada se igrala turniurska završnica nakon koje se proglašeni pobjednici, najbolji igrač, golman i strijelac.

Općinski načelnik Srećko Vuković kao glavni organizator i dugogodišnji kreator programskih događanja izrazio je veliku zahvalnost svim pojedincima i institucijama koje su dale svoj doprinos da Bizovačke ljetne večeri postanu za sve dobne skupine prepoznatljiv i privlačan festival dobre zabave, glazbe i umjetnosti."

 

Srećko Vuković

Slične vijesti

Pratite nas na društvenim mrežama.