HRVATSKI RADIO VALPOVŠTINA, Kralja Petra Krešimira IV 1

Aktivnosti u Gradskoj knjižnici i čitaonici Valpovo

Aktivnosti u Gradskoj knjižnici i čitaonici Valpovo

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Valpovo predstavljena je zanimljiva planinarsko – putopisna knjiga „Gdje misli nestaju” autora Damira Šanteka koji nas je upoznao s ljepotama brojnih manje dostupnih dijelova Srednje i Južne Amerike, Afrike, Azije i Europe. Predivnim fotografijama, koje je autor sam snimio, približeni su nam neki od najviših vrhova svijeta, spektakularne špilje, veličanstveni klifovi i mnogi drugi atraktivni prirodni fenomeni. Osim planinarskih puteva i prirodnih ljepota, autor se osvrnuo i na ljude koje je na putovanjima vidio te nam opisao njihov način života i običaje u tim krajevima. Gostovanje Damira Šanteka završeno je u ugodnom razgovoru s publikom. Uz knjigu „Gdje misli nestaju” koja je predstavljena, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Valpovo može se posuditi i njegova najnovija knjiga „Ispod površine”.

Gradska knjižnica i čitaonica Valpovo organizira jednu zanimljivu izložbu projekta diplomskog rada likovnog pedagoga Tina Andonovskog, pod nazivom “Igra kao skulptura, skulptura kao igra – element igre kao polazna točka kreativnosti, stvaranja i edukacije”. Ovaj projekt čini niz primijenjenih skulptura i objekata osmišljenih kao kreativno-didaktičke igre. Objekti slaganjem potiču aktivno učenje i rješavanje problema, razvoj likovnog jezika, motoričkih sposobnosti i intrinzičnu motivaciju. Sastavljanje objekata i njihovih verzija potičemo znatiželju i imaginaciju, kroz igru. Interaktivne skulpture (re)komponiranjem formi dobivaju svoj život igranjem i intuitivnim oblikovanjem pojedinačnog kreatora/igrača.
Ovaj mladi Valpovčanin, koji djeluje na području slikarstva, ilustracije i kiparstva, završio je Preddiplomski sveučilišni studij Likovne pedagogije, modul slikarstvo, na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci te diplomski sveučilišni studij Likovne pedagogije, modul kiparstvo, na Akademiji primijenjenih umjetnosti.
Ova interaktivna izložba pogodna za djecu i sve one željne igre, održat će se u Multimediji Gradske knjižnice i čitaonice Valpovo u utorak, 21.studenog u 18,00 sati.

Slične vijesti

Pratite nas na društvenim mrežama.