HRVATSKI RADIO VALPOVŠTINA, Kralja Petra Krešimira IV 1

27. Fišijada u Nardu

27. Fišijada u Nardu

Posljednja subota u mjesecu kolovozu 2022. godine bila je rezervirana za tradicionalnu gastro manifestaciju u Nardu, 27. po redu najstariju Fišijadu u Hrvata, koja je ujedno i polufinalno državno natjecanje u spravljanju fiš paprikaša. Nard je bio mjesto za više od 2000 okupljenih posjetitelja koji su imali priliku uživati u raznim ribljim delicijama poput šarana na rašljama, pohanih šaranskih potkova uz naravno izvrsne fiš paprikaše majstora kotlića Željka Turalije i Marina Skelca.

U organizaciji Turističke zajednice Grada Valpova, Grada Valpova i NK „Drava“ Nard, ovogodišnja Fišijada okupila je rekordan broj natjecatelja, njih 82 iz raznih gradova i općina Osječko-baranjske županije, ali i udaljenijih mjesta Lijepe naše koji su svojim kuharskim umijećima nastojali osigurati svoje mjesto u finalnoj večeri koja će se održati u Belom Manastiru, 3. rujna 2022. godine.

Donošenje teške odluke o sedam najbolje spravljenih fiš paprikaša, odnosno, sedam najboljih kuhara koji će se predstaviti na finalnoj večeri, pala je na sudačko povjerenstvo kojeg su činili predsjednik povjerenstva, dvostruki državni prvak u kuhanju fiš paprikaša i veliki majstor kotlića iz Narda – Zvonko Barić, predsjednik Udruge kuhara i slastičara OBŽ – Ivan Đukić te baranjski fiš majstor – Kristijan Thomajer. Nakon dugog vijećanja, povjerenstvo je donijelo konačan poredak:

  1. mjesto – DINKO ŠETKA iz Stobreča,
  2. mjesto – IVAN PRGOMET iz Mecea,
  3. mjesto – DRAGAN DEAK iz Bizovca,
  4. mjesto – BORIS LORDAN – iz Josipovca,
  5. mjesto – TOMISLAV BLAŽEVIĆ iz Valpova,
  6. mjesto – TOMO KOVAČ iz Cerne,
  7. mjesto – PERICA BORIĆ iz Bistrinaca

Svim sudionicima Fišijade su uručene zahvalnice, a sedmorici najboljih su, uz diplome, uručene i vrijedne nagrade. Tijekom večeri je za posjetitelje organizirana tombola s bogatim nagradama vjernih pokrovitelja ovogodišnje Fišijade – Grad Valpovo, TZ Grada Valpova, „Limarija Sebastijan“, „Quantum“ Valpovo, „Santaj Plastika“ Valpovo, OPG „Kokić“ Nard te Pizzeria „Hex“ Valpovo. Za veselu atmosferu pobrinuli su se Tamburaški sastav Dukati te bezvremenski Siniša Vuco.

Program ovogodišnje Fišijade u Nardu vodio je Luka Tonković

Tekst: Eduard Lacković

Foto: Foto Anita Valpovo

Slične vijesti

Pratite nas na društvenim mrežama.