HRVATSKI RADIO VALPOVŠTINA, Kralja Petra Krešimira IV 1

1. Kolo Croatian Makers lige

1. Kolo Croatian Makers lige

U 2023.-2024. školskoj godini počinje nova sezona natjecanja Croatian Makers lige. Natjecanje se odvija u 4 kola, 3 su kola online, a jedno je fizičko kolo. Sve ustanove su raspoređene unutar 32 regije, a CTK Valpovo-Belišće je u regiji Osijek 1.

Natjecanje se odvija micro:Maqueen Plus V2 robotima. Baza robota je BBC:micro:bit koji se programira u programu Mind+ . U jednom kolu upotrebit će se i HuskyLens kamera za umjetnu inteligenciju (prepoznavanje lica, kodova, linija …). Prijava, rezultati i svi ostali poslovi rade se u sustavu Neuron.

  1. kolo Croatian Makers lige u školskoj godini 2023./2024. održano je on line u Valpovu u prostorijama Doma tehnike od 16.10.2023. do 29.10.2023. Zadatak je bio da Maqueen Plus V2 robot pređe određeni put pod zadanim uvjetima i izvrši u naprijed zadane zadatke. Učenici su tijekom pripremne i izvršne faze uspješno riješili zadatak. Poslije pisanja programa učenici su testirali programe i Maqueen Plus V2 robote. Svaki je učenik mogao testirati program proizvoljan broj puta. Snimana su tri najbolja rezultata svakog učenika, za konačni poredak uzet je najbolji rezultat. U ovom kolu sudjelovali su učenici: Dante Matanović, Borna Alavanja, Jan Majdenić, Mihael Ivanković, Lovro Habjanović, Dorian Vukosavljević, Luka Alšić, Teo Krznarić, Matej Galinović i Bruno Majdenić.

Slične vijesti

Pratite nas na društvenim mrežama.