Wine & Bike Tour Erdut 2021

02.08.2021. 

Početkom berbi grožđa stiže nam Wine & Bike Tour Erdut, manifestacija koja od 2014. godine privlači sve veći broj posjetitelja u Erdutsko vinogorje, smješteno na međunarodnoj biciklističkoj ruti Dunav. Dionizijska je to manifestacija kojom slavimo vino, umjetnost, ljepotu druženja, multikulturalnost i zadnje dane ljeta na obalama Dunava.
Ovogodišnji program Wine & Bike-a održava se od 10. do 11. rujna, a posjetitelje već tradicionalno očekuje bogati mozaik sastavljen od dramskog i glazbenog programa, biciklističko – vinske utrke, vođenih vinskih degustacija, pjenušavog doručka i dana otvorenih podruma Erdutskog vinogorja.

DRAMSKI PROGRAM
Manifestaciju u petak, 10. rujna, otvara predstava “Šund naš svagdašnji“ autora i redatelja Roberta Krajinovića. Riječ je o aktualnoj komediji sa elementima satire koja na zabavan i duhovit način prikazuje današnju društvenu zbilju u cijeloj našoj državi smještajući radnju u studio lokalne televizije u kojem voditeljica - urednica ugošćuje cijeli niz likova iz javnog života.

DAN OTVORENIH PODRUMA I UTRKA PO VINOGRADIMA
Dan otvorenih podruma Erdutskog vinogorja održat će se u subotu, a tom prilikom moguće je posjetiti vinarije Erdutskog vinogorja. Ujutro istog dana, 11. rujna, počinje već tradicionalno zabavna vinsko-biciklistička utrka u kojoj je glavni cilj stići što prije sa što većim brojem zatvorenih butelja vina na cilj u vinariji Erdutskih vinograda d.d. gdje sudionike utrke čeka papreni zalogaj. Vozit će se ruta Aljmaš-Erdut, a sudionici utrke će uz pomoć karte tražiti sakriveno blago – vina Erdutskog vinogorja.

PJENUŠAVI DORUČAK ERDUTSKOG VINOGORJA
U subotu, s početkom u 10 sati u vinariji Siber održati će se Pjenušavi doručak Erdutskog vinogorja, pod organizacijskom palicom Salon of Sparkling Wines, vinarije Siber i Turističke zajednice Osječko baranjske županije, gdje će se predstaviti pjenušava vina Erdutskog vinogorja uz domaće slavonske zalogaje. Nakon doručka održat će se erdutski "En primeur", kušanje premijernog vina po izboru pojedine vinarije.

NATALI DIZDAR – U ZAGRLJAJU DUNAVA
Ovogodišnji Wine & Bike će u subotu, 11. rujna, s početkom u 20.00 sati, upotpuniti nastup Natali Dizdar koja s pratećim bendom priprema izvedbu svojih najvećih hitova, no i novih singlova proizašlih iz projekta BETI. Očekuje vas prava glazbena poslastica, u srcu Erdutskog vinogorja, s očaravajućim pogledom na Dunav.

DJ ON WINE SESSION
U okruženju vinarije posjetitelje očekuje i In Da Sofa lounge zona gdje užitak kušanja vina vinarija Erdutskog vinogorja dodatno začinjuje čaroban ambijent uz vrhunske DJ beatove.

Organizatori manifestacije su Općina Erdut i Turistička zajednica Osječko-baranjske Županije, suorganizatori su Udruga vinara i vinogradara Erdut, PORC Erdut, Športska zajednica Osječko-baranjske županije, Turistička zajednica Općine Erdut i Kreativna agencija Adverta.

Za više informacija o manifestaciji posjetite Facebook događaj:
https://www.facebook.com/events/4146315662129090

Wine & Bike Tour Erdut 2021
10. - 11.9.2021.  

PROGRAM
10. rujna (petak)
19.00 – 20.30 Predstava: Šund naš svagdašnji, Adam Scena
Slobodan ulaz
- Lokacija: Društveni dom Erdut, Josipa Krašteka bb (županijska cesta Aljmaš – Erdut)  

11. rujna (subota)
10.00 – 12.00 Wine & Bike biciklističko-vinska utrka: ruta Aljmaš - Erdut
Natjecatelji će imati zadatak sakupljanja vinskih butelja na određenim lokacijama uz rutu.
Pobjednik utrke bit će sudionik koji je uspio sakupiti i donijeti najveći broj butelja u što kraćem vremenu. Svi sudionici osvajaju sakupljene butelje, dok pobjednik osvaja i dodatnu nagradu.
Sudjelovanje je besplatno, uz obveznu online prijavu putem poveznice:
https://bit.ly/WineBikeTourErdut2021-Utrka
Broj sudionika je ograničen, a prijave se zaprimaju do četvrtka, 9. rujna 2021. u 12:00 sati.

10.00 – 18.00 Dan otvorenih podruma
Vinarije Erdutskog vinogorja
https://tz.opcina-erdut.hr/enogastronomija/

10.00 – 14.00 Pjenušavi doručak Erdutskog vinogorja
Na pjenušavom doručku Erdutskog vinogorja, pod organizacijskom palicom Salon of Sparkling Wines, vinarije Siber i TZ Osječko baranjske županije, predstavit će se pjenušava vina Erdutskog vinogorja uz domaće slavonske zalogaje. Nakon doručka održat će se erdutski "En primeur", kušanje premijernog vina po izboru pojedine vinarije.
Cijena ulaznice je 50,00 kn, uz obveznu online prijavu putem poveznice: https://bit.ly/PjenusaviDorucakErdut2021
Broj sudionika je ograničen, a prijave se zaprimaju do srijede, 8. rujna 2021. u 12:00 sati.
- Lokacija: Vinarija Siber, Erdut, cesta Svetog Martina

17.00 – 18.30 Vođena degustacija vina
Ulaznica: 50,00 kn. Broj sudionika ograničen.
Svi zainteresirani mogu se prijaviti na e-mail adresu: damir@all4wine.hr
- Lokacija: Erdutski vinogradi d.o.o., Trg Branka Hercega 1, Erdut.

20.00 – 21.30 Koncert: Natali Dizdar
Cijena ulaznice 50,00 kn. Uskoro više informacija o prodaji ulaznica.

18.00 – 00.00 DJ ON WINE SESSION @In Da Sofa
Slobodan ulaz
- Lokacija: Erdutski vinogradi d.o.o., Trg Branka Hercega 1, Erdut

PODIJELI!