Valpovo za Ukrajinu

03.03.2022.Grad Valpovo i Stožer civilne zaštite Grada Valpova uključili su se u akciju pomoći osobama koje dolaze na prostor Republike Hrvatske iz ratom pogođenih područja.

“Za privremeni smještaj izbjeglica ponudili smo našu gradsku dvoranu, a upravo smo dogovorili i smještaj za osobe koje dolaze iz Ukrajine i duži, pristojniji boravak u „Sobama za iznajmljivanje ČIČAK“ vlasništvo gosp. Davida Čička kojim se ovim putem zahvaljujem.

Ovim putem pozivam sve naše sugrađane koji imaju na raspolaganju smještaj u ovu svrhu da nam se jave. Republika Hrvatska trebala bi pokriti sav trošak vezan za smještaj i boravak navedenih osoba, a ukoliko se to ne ispoštuje, Grad Valpovo će sve naknaditi.

O ovome su već obavješteni PP Belišće, Crveni križ Valpovo, Dom zdravlja Valpovo i naravno županijski stožer civilne zaštite s kojima smo u koordinaciji. GDCK Valpovo spremno je sa svojim timovima za službu traženja, psihosocijalnu podršku, i prvu Pomoć, a njihov tim i članovi gradskog stožera civilne zaštita za organizaciju kod smještaja i prehrane te distribuciju humanitarne pomoći.

Do sada je evidentirana jedna obitelj iz Ukrajine, majka sa sinom od 9 godina, koja je smještena u jednom našem prigradskom naselju, a najavljen je dolazak više desetaka osoba na prostor naše županije.

Ovim putem u ime Grada Valpova i Stožera CZ Grada Valpova te svoje osobno ime još jednom od srca zahvaljujem svima na prijedlozima, na suradnji i spremnosti za pomoć u ovim teškim vremenima.

Hrvatski narod najbolje zna kako se nositi s ratnim razaranjima i posljedicama koje rat nosi sa sobom i upravo radi toga učinit ćemo sve što je u našoj moći kako bi pomogli svima koji se nađu u istoj ili sličnoj situaciji.” – rekao je u svom obraćanju medijima gradonačelnik Matko Šutalo.

Izvor: Ured gradonačelnikaPODIJELI!