Valpovo će dobiti novi trg

09.12.2020.

Grad Valpovo nije mogao poželjeti ljepši poklon za rođendan.

Gradonačelnik Matko Šutalo danas je s tvrtkom TEH-GRADNJA d.o.o. iz Zagreba potpisao ugovore za rekonstrukciju središnjeg gradskog trga i obnovu valpovačke župne crkve u ukupnoj vrijednosti od 7.906.153,21 kn.

Novi gradski trg će biti obogaćen brojnim sadržajima i protkan digitalnim točkama koje će posjetitelji prolaziti kroz edukativnu šetnju s virtualnim Katančićem. U šetnji će biti upoznati sa svim znanstvenim doprinosima našeg najpoznatijeg sugrađanina koji slovi za najučenijeg Slavonca 18. i 19. stoljeća.

Podsjetimo, kroz projekt Priča o kulturnoj ostavštini Matije Petra Katančića, osim rekonstrukcije trga i obnove župne crkve, uredit će se i opremiti Edukacijsko-interpretacijski centar koji će biti smješten u staroj gradskoj vijećnici dok će centralno mjesto zauzeti Katančićev Memorijalni centar.

Ukupna vrijednost projekta je 16.556.559,12 kn, a radovi započinju u siječnju 2021.g.

Na projektu su marljivo radili djelatnici Valpovačkog poduzetničkog centra d.o.o. u suradnji s upravnim odjelima grada, Turističkom zajednicom grada Valpova i Ustanovom za kulturne djelatnosti A. E. Miroljub.

Izvor: Ured gradonačelnika

PODIJELI!