Potpisani ugovori u programu javnih radova na području grada Valpova

02.09..2020.

Krajem prošlog mjeseca, u sklopu nacionalnog programa poticajnog zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba, Gradu Valpovu odobren je projekt javnih radova za nezaposlene osobe i to za ukupno 16 osoba, od čega su 4 osobe romske nacionalne manjine. Projekt javnih radova trajat će u razdoblju od 07. rujna do 06. prosinca 2020. godine, odnosno u razdoblju od tri mjeseca.

U navedenom razdoblju, pod svakodnevnim nadzorom djelatnika Grada Valpova, zaposlenici će obavljati radove na održavanju javnih površina, obnovi zapuštenih prostorija, kao i revitalizaciji krupnog inventara u dvorcu Normann Prandau, zatim uređenju drvene ograde oko kompleksa dvorca te uređenju središta grada.
Jedan dio zaposlenih djelatnika vodit će brigu o krčenju niskih korova, samoniklih stabala, žbunja i podrasta u Valpovačkom perivoju, zatim uklanjanju osušenih grana, obnovi parkovnih staza, te čišćenju i uređenju park šume i zelenih površina.

Uz očuvanje i uređenje zaštićenih spomenika kulturne baštine na području grada Valpova, zaposleni djelatnici raditi će i na uređenju romskog naselja te obavljati i druge poslove sukladno odobrenom projektu.

Ured gradonačelnika

PODIJELI!