Osnove informatičke pismenosti


18.02.2022.

U sklopu cjelogodišnjeg programa za osobe starije životne dobi – Za uspravan hod kroz zlatnu dob, Grad svojim sugrađanima pruža mogućnost besplatnog stjecanja i primjenu osnovnog informatičkog znanja i vještina dva puta tjedno po dva sata s ciljem razumijevanja utjecaja informacijske i komunikacijske tehnologije na svakodnevni život.

Zainteresirani umirovljenici na tečaj se mogu prijaviti do 21. veljače 2022. godine od 9:00-13:00 na broj tel. 651-380 ili osobno u Domu tehnike. Tečaj će biti održavan u skupinama uz poštivanje svih epidemioloških mjera, a skupine formirane ovisno o broju polaznika.

Prvo predavanje bit će održano 25. Veljače 2022. U 10:00 sati u Domu tehnike Valpovo, Braće Radić 34. Predavač će na kraju svakog predavanja odrediti idući termin.

Program obuhvaća:

OSNOVE RAČUNALA (10 sati) – osnovne pojmove i vještine koje se odnose na korištenje računala (Windows 10) stvaranje i upravljanje datotekama, mreže i sigurnost podataka.

PISANJE I OBRADA TEKSTA te printanje (10 sati)

OSNOVE KOMUNIKACIJE (10 sati) – pregledavanje web-a, efikasno pretraživanje informacija, online komunikaciju i e-poštu. SIGURNOST NA INTERNETU I DRUŠTVENIM MREŽAMA.

Budućnost je stigla, dođite, naučite nešto novo i vrlo korisno.

:Izvor: Grad Valpovo