Obilazak radova na Projektu vodoopskrbe i odvodnje Valpovo – Belišće

12.08.2021.

U okviru projekta sufinanciranog sredstvima Europske unije „Projekt vodoopskrbe i odvodnje Valpovo – Belišće“ zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, direktorica tvrtke Dvorac d.o.o. Iva Matić, direktorica tvrtke Hidrobel Lidija Gavrić te gradonačelnici grada Valpova i grada Belišća Matko Šutalo i Dinko Burić s izvođačima Osijek – Koteks d.d., Vodovod – Montaža d.o.o., Odvodnja – Darda d.d. obišli su u utorak, 10. kolovoza 2021. godine trenutno aktivne lokacije radova u Belišću i Valpovu te crpnu stanicu Gat za koju je ishođena uporabna dozvola.
„Upravo jednim timskim radom i zajedničkim pristupom došli smo do toga da danas možemo reći da je projekt neupitan te da će se 4 od 5 grupa radova dovršiti do kraja godine, a da će se peta grupa završiti u svibnju 2023. godine“ – rekao je zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić.
„Moramo naglasiti kako je položen spojni cjevovod Koška – Harkanovci i očekujemo njegovo probno puštanje u rad do kraja kolovoza. Ovaj spojni cjevovod vodoopskrbne mreže nam je izrazito bitan za sve stanovnike općine Koška kojima će se uvelike poboljšati opskrba vodom s crpilišta Jarčevac“ – rekla je direktorica tvrtke DVORAC d.o.o. Valpovo, Iva Matić.
„Apeliram na sve naše sugrađane da se strpe malo. Ovime rješavamo i vodoopskrbu i kanalizaciju. Radi se novi pročistač koji će Belišću kao industrijskom gradu jako puno značiti, kao i novi uređaj za proizvodnju pitke vode koji treba osigurati sigurnu opskrbu pitkom vodom u narednim desetljećima“ – izjavio je gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić.
Projekt tlačne stanice prvi je projekt koji je kompletno završen na cjelokupnom projektu te je dobivena uporabna dozvola i građani se sada u velikom broju prijavljuju za priključenje na kanalizacijsku mrežu“ – izjavila je Lidija Gavrić, direktorica tvrtke Hidrobel d.o.o.
Ono što ćemo zajedno sa Hrvatskim vodama i drugim našim partnerima na području Valpovštine gledati je da u budućnosti do kraja riješimo problem odvodnje, budući da imamo naša prigradska naselja koja još nemaju riješen taj problem“ – rekao je gradonačelnik grada Valpova Matko Šutalo. 

PODIJELI!