KUD Bizovac snimio novi nosač zvuka

24.08.2021.

Tijekom razdoblja prethodnog vala korona pandemije dok je rad bizovačkog folklornog društva kao i svih ostalih folklornih grupa bilo u stanju mirovanja članovi KUD-a „Bizovac“ u osječkom glazbenom studiju „Atelier 54“ u vlasništvu poznatog osječkog glazbenika Stjepana Rudinskog snimili su novi nosač zvuka s 12 tradicionalnih pjesama, kola i napjeva bizovačkog kraja pod naslovom „Bizovac je selo najmilije“.

Na ovom izuzetno kvalitetnom glazbenom cd-u u izdanju bizovačkog kulturno umjetničkog društva trajno će ostati zabilježeno i otrgnuto od zaborava: Pevano kolo, Svatovac, Srce moje, Jedno jutro ranom zorom, Djetelina s tri list, Sirotica, Kabanica, Pogubila Mara prsten, Nebesko kolo, U rešeta plitko dno i Bećarac.

Sve pjesme za snimanje je izabrao i obradio glazbeni voditelj KUD-a „Bizovac“ Ivan Bobinac, a za oblikovanje studijskog tona bio je zadužen Stjepan Rudinski.

Veliki doprinos kvaliteti snimljenih glazbenih materijala dali su članovi bizovačkog KUD-a, tamburaši i vokalni solisti: Ivan Bobinac, Maja Uremović, Hrvoje Sudar, Petra Cvetković, Klara Vuković, Jelena Cvetković i Siniša Đurković

Grafičko oblikovanje omota izrađeno je u osječkoj tiskari „Grafika.

Pokrovitelj glazbenog izdanja preuzela je Općina Bizovac, a općinski načelnik Srećko Vuković posebno se zahvalioo svima koji su dali svoj doprinos prilikom pripreme, snimanja tonskih zapisa, kao vrijedne ostavštine budućim naraštajima.

Promocija novog albuma održati će se u skorije vrijeme sukladno epidemiološkim mjerama i to putem društvenih mreža i elektronskih medija.

Izvor: Srećko Vuković

PODIJELI!