Gradonačelnik Valpova primio zlatne rukometaše

27.05.2021.

Momčad RK Valpovka U17- regija istok nakon 24 odigrane utakmice i isto toliko pobjeda izborila je plasman na Završnicu 16 najboljih ekipa Hrvatske. Završnica je, u organizaciji Hrvatskog rukometnog saveza, održana u vremenskom periodu od 9. do 13. svibnja 2021. godine u Poreču.

Na Završnici su odigrali 6 utakmica. U četvrtfinalu Valpovka je omjerila snage s klubovima iz Poreča, Zadra, Rugvice i Varaždina te u idući krug natjecanja prešla s četiri pobjede.

Polufinalnu utakmicu odigrali su protiv kluba koji su pokrenule istinske hrvatske rukometne legende, Ivano Balić i Petar Metličić – Balić&Metličić te se pobjedom plasirali u finale gdje su još jednom porazili klub iz Rugvice. Rugvica je u finalnu utakmicu ušla nešto mirnije i opuštenije. Valpovka je u susretu odigrala savršenu obranu. Rugvica jednostavno nije imala rješenja za tu čvrstinu, pokretljivost i agresivnost. Da ne bude prevelike drame pobrinuli su se Matija Bajer (7 pogodaka) i Dominik Liščić sa svojim pogocima i postavili konačnih 26:23. Rugvica u završnih pet minuta nije postigla ni jedan pogodak. Slavlje Slavonaca bilo je lijepo i veliko. Potpuno zasluženo, naslov prvaka pripada njima. Nitko ih na ovom Prvenstvu nije pobijedio i zaslužili su naklon do poda.

Iako publici nije bio dopušten ulazak u dvoranu dolazila je velika podrška iz Slavonije preko društvenih mreža. Pozitivna energija osjetila se u dvorani na svakoj utakmici.

„Ulazili smo u svaku utakmicu s 200%. Svaka čast svim dečkima i cijelom stručnom stožeru. Pokazali smo da smo prava ekipa. Igrači na klupi su bodrili ostale toliko da nismo ni primijetili izostanak publike u dvorani. Stvarno jedna čudesna energija, predivno iskustvo. Svi smo ponosni što smo donijeli zlato u Valpovo.“ – rekao je Frano Kuna, kapetan RK Valpovke.

Trener Bajer naglasio je kako ovakav uspjeh nije došao preko noći. Rezultat je to dugogodišnjeg rada, truda ali i odricanja. „Čestitam svim ekipama i njihovim trenerima na sjajnih 5 dana rukometa, nadmetanja, poteza, borbenosti, odricanja, angažmana. Posebna podrška i poticaj svim mladim igračima, imajte vjeru i ustrajte, držite se zajedno.“ – istaknuo je Bajer.

Ovoga tjedna, u Velikoj gradskoj vijećnici, zlatne dečke primio je gradonačelnik Matko Šutalo te im čestitao na ovako velikom uspjehu za Valpovo.

„Dečki od srca vam čestitam na velikom rezultatu. Valpovo je ponosno na vas. Ovo je najveća nagrada vama, vašim roditeljima i trenerima za sav uložen trud, rad i vrijeme, za sva odricanja i sve pobjede i poraze kroz koje ste prolazili da bi zasluženo zasjeli na tron. Želim vam još puno sportskih uspjeha i znajte da će Grad uvijek biti uz vas.“ – naglasio je gradonačelnik u svom obraćanju.

„Pridružujem se čestitkama gradonačelnika na ovom izuzetnom uspjehu i zahvaljujem Vam se što pronosite ime Valpova širom Hrvatske. Rukometni klub Valpovka jedan je od najvećih sportskih kolektiva u Gradu Valpovu i već dugi niz godina primjer dobrog upravljanja klubom i rada s omladinskim kategorijama. Želim Vam puno sportskih uspjeha u budućnosti i da u Rukometnom klubu Valpovka nastavite ostvarivati ovako zapažene rezultate“ – nadodao je zamjenik Barišić.

Gradonačelnik i zamjenik su cijeloj ekipi uručili prigodne poklone te im poželjeli puno sportskog uspjeha i osvojenih turnira.

RK Valpovka u Poreču je nastupala u sljedećem sastavu:

Darjan Lazar
Frano Kuna
Matija Vidaković
Marko Bajan
Dominik Liščić
Nikola Bosiljkov
Lovro Tisucki
Roko Markota
Matija Bajer
Danijel Hideg
Jan Ibrahimpašić
Petar Jurković
Filip Pepić
Luka Vukelić
Mihael Harambašić
Karlo Tivanovac
Franko Krstić
David Sorgho

Alenko Bajer – trener

Božidar Krišković – pomoćni trener

Goran Fumić – službeni predstavnik

Davor Rajković – fizioterapeut

Izvor: Grad Valpovo

PODIJELI!