GRADONAČELNIK MATKO ŠUTALO POZIVA SVE GRAĐANE NA STRPLJENJE

13.11.2020.

„Poštovane sugrađanke i sugrađani, iako je naš grad do 2017. godine bio među rijetkim gradovima u Hrvatskoj koji nije proveo niti jedan Europski projekt, unazad tri godine završili smo i provodimo projekte u vrijednosti od 101 mil kn, a u pripremi imamo projekte u vrijednosti od ukupno 138 mil kn koju većinu planiramo odraditi tijekom 2021.g.

Grad i prigradska naselja trenutno su raskopani zbog izvođenja velikih građevinskih radova od kojih bih posebno istaknuo izgradnju i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacijske mreže te sanaciju – asfaltiranje ulica u kojima se izvode ti radovi , izgradnju pješačko – biciklističkih staza u ulicama I. L. Ribara i M. Gupca, početak izgradnje Zone malog gospodarstva II te najveći projekt u novijoj valpovačkoj povijesti rekonstrukciju središnjeg gradskog trga u sklopu Priče o kulturnoj ostavštini M. P. Katančića, ali i radove na nekoliko kapitalnih objekata u prigradskim naseljima.

Iz navedenih razloga sugrađane pozivam na strpljenje. Grad je raskopan i često dolazi do prekida isporuke vode, plina ili električne energije, ali na žalost niti mi niti izvođači radova ne možemo na to utjecati.

Naše službe svakodnevno su na terenu i vode računa da se radovi izvode sukladno potpisanim ugovorima, da budu izvedeni u ugovorenim rokovima te da se staze, ceste i javne površine temeljito saniraju i asfaltiraju nakon što se radovi dovrše. U kontaktu smo naravno sa svim izvođačima i maksimalno se svi trudimo da ne dolazi do većih zastoja u isporuci vode, struje i plina.

Svi zajedno moramo biti razumni i strpljivi i naravno željno iščekujemo brzi završetak radova čime će naš grad poprimiti drugačiji, funkcionalniji i ljepši izgled.“

Gradonačelnik

Matko Šutalo 

PODIJELI!