Dodatan zamah mladim poljoprivrednicima s područja grada Valpova

24.09.2021.

Tijekom proteklog razdoblja, odnosno od 2018. do 2020. godine, Grad Valpovo je temeljem Programa potpora u poljoprivredi na području grada Valpova dodijelio bespovratne novčane potpore u ukupnom iznosu od gotovo 600.000,00 kn i to za 68 poljoprivrednika s našeg područja.

Program je obuhvaćao ukupno šest različitih mjera kojima su obuhvaćeni mladi poljoprivrednici, ratarska proizvodnja, ekološki proizvođači, povrtlarstvo, voćarstvo i vinogradarstvo te prerada poljoprivrednih proizvoda.

Navedeni Program pokazao se kao iznimno uspješan i hvale vrijedan te je stoga na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Valpova usvojen novi Program poticanja razvoja poljoprivrede na području grada Valpova i to za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

Tom prigodom, gradonačelnik Šutalo je istaknuo da ukupna vrijednost Programa u navedenom razdoblju iznosi 3,5 mil. kn te da se iskreno nada da će sva planirana sredstva biti utrošena u cilju razvoja poljoprivredne proizvodnje i stvaranja dodane vrijednosti te prije svega stvaranja novih poljoprivrednih proizvođača koji svoju egzistenciju vide u poljoprivredi, kao najzastupljenijoj grani našeg područja.

Ujedno, najavio je i raspisivanje novog Javnog natječaja koji će obuhvaćati potpore za mlade poljoprivrednike i ekološku poljoprivrednu proizvodnju, potpore za razvoj povrtlarstva u zatvorenim/zaštićenim prostorima i razvoj voćarstva i vinogradarstva te po prvi puta i potpore za uzgoj domaćih životinja.

Ukupan iznos novčane potpore koju može ostvariti pojedini poljoprivrednih iznosi maksimalno 40.000,00 kn godišnje.

Izvor: Grad Valpovo

PODIJELI!