Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović dolazi u Valpovo


28. 05. 2018.

Grad Valpovo ima veliku čast i zadovoljstvo ugostiti predsjednicu Republike Hrvatske, gđu. Kolindu Grabar-Kitarović u sklopu programa privremenog Ureda u Osječko-baranjskoj županiji u nedjelju, 3. lipnja 2018.
Svjedoci smo kako Predsjednica obilazi našu domovinu, razgovara s građanima i želi iz prve ruke čuti ne samo one lijepe stvari kojima se mogu podičiti svi krajevi Hrvatske, već i probleme koji muče i tište sve nas, a u cilju rješavanja istih na državnoj razini. Upravo takav skup održat će se i u našem gradu.
Gradonačelnik Grada Valpova Matko Šutalo u suradnji sa Valpovačkim poduzetničkim centrom i Turističkom zajednicom Grada Valpova za doček Predsjednice organizirat će Sajam OPG-ova Valpovštine uz kulturno-umjetnički program na Trg kralja Tomislava u Valpovu te Skup predstavnika OPG-ova osječko-baranjske županije u velikoj dvorani Centra kulture Matija Petar Katančić u Valpovu.
Na ovaj način našoj predsjednici, gđi. Grabar-Kitarović želimo prezentirati vrijednost i bogatstvo malih obiteljskih gospodarstava Valpovštine, izvijestiti je o stanju poljoprivrede na području Osječko-baranjske županije, ali i istaći probleme koji tište poljoprivrednike najistočnijeg dijela Lijepe naše.
Predsjednica će iskoristiti svoj boravak u Valpovu za druženje s građanima na Trgu kralja Tomislava te za obraćanje i razgovor s nositeljima OPG-ova Osječko-baranjske županije.
Skupu bi se u Centru kulture osim predsjednice Republike Hrvatske trebao obratiti i potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede RH, gosp. Tomislav Tolušić ili državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, a u raspravi će sudjelovati profesori s Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, djelatnici Ministarstva poljoprivrede te nositelji OPG-ova naše županije.
Ovim putem pozivamo sve naše sugrađane da u nedjelju, 3. lipnja 2018. od 8,30 sati dođu na Trg kralja Tomislava u Valpovo na druženje i razgovor s predsjednicom Republike Hrvatske, gđom. Kolindom Grabar-Kitarović.

PROGRAM:

8,30 – 12,00 sati: Sajam OPG-ova Valpovštine uz kulturno-umjetnički program na Trg kralja Tomislava u Valpovu

10,00 - 11,00 sati: Skup predstavnika OPG-ova Osječko-baranjske županije u velikoj dvorani Centra kulture "Matija Petar Katančić" u Valpovu. Rasprava na temu: "Stanje poljoprivrede u Osječko-baranjskoj županiji".

PODIJELI!