Festival vina i sira u Valpovu

18.05.2018.

U srijedu, 30. svibnja od 18 sati u dvorištu dvorca Prandau-Normann Valpovo održava se prvi po redu Festival Sira i Vina s ciljem promocije malih i obiteljskih sirara koji će se savršeno stopiti s malim vinarima iz regije. Sinesteziju okusa i mirisa nadopunit ćemo i drugim proizvodima lokalnih OPG-a, dok će se za osjetilo sluha pobrinuti Vjeko & Valentina, Bikini Motel te požeški bend Electric Porn. Pod okriljem valpovačke noći, uz zvukove rocka, funka, disca i jazz-a moći ćete degustirati vina od desetak vinarija iz Baranje, Erduta, Iloka, Kutjeva, ali i susjednih zemalja. Vrhunski kuhar pobrinut će se za sparivanje sireva i vina kako vaše nepce ne bi ostalo zakinuto za ovaj svjetski poznati enogastronomski spoj. Kako ljubitelji mesa ne bi pravili probleme, u ponudi će biti i plate s kulenom i ostalim suhomesnatim proizvodima.

Organizatori Grad Valpovo, Turistička zajednica Grada Valpova, Udruga Karašicka Republika, Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje i Udruga za kreativni razvoj Slap pozivaju vas da sredinu posljednjeg tjedna u mjesecu svibnju rezervirate za feštu sira i vina u prekrasnom ambijentu valpovačkog dvorca.

Festival se organizira u okviru projekta „CAMARG – Klasteri inovativnih tržnica temeljenih na konceptu ‘nula kilometara’ kao generator rasta, financiranog u okviru transnacionalnog programa Interreg Mediteran 2014-2020. Kroz projekt CAMARG, kojeg provode Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje te Udruga za kreativni razvoj Slap, stvara se novi poslovni model udruživanja i plasmana domaćih lokalnih proizvoda slijedeći iskustva talijanskih partnera. CAMARG će predstaviti model on-line prodaje proizvoda lokalnih proizvođača temeljen na principu ‘0 km’ imajući u vidu i specifičnosti našeg podneblja i izazove razvoja novoga tržišta.
______________________________________________
PROGRAM

▪ Predstavljanje i kušanje vina Slavonije, Baranje i Srijema te susjednih zemalja

18.00 – 24.00 h / Dvorište dvorca Prandau-Normann Valpovo / Slobodan ulaz
Kušanje vina moguće je uz kupovinu vinskih bonova po cijeni od 7,00 kn i vinske čaše po cijeni od 20,00 kn (kaucija) 

PODIJELI!