Završen ciklus javnih tribina u sklopu projekta Zeleno Valpovo

25.11.2019.

U utorak, 12. studenog 2019. u Maloj dvorani Centra kulture «Katančić» završen je ciklus javnih tribina u sklopu projekta Zeleno Valpovo. Zadnja, peta, javna tribina u sklopu ovog projekta bavila se temom „Zagađenje bukom u procesu prikupljanja i obrade otpada“, a predavanje je održao mr.sc.Darije Varžić, mag.ing.mech., tehnički direktor Zavoda za unapređivanje sigurnosti Osijek. Na ovoj tribini posjetitelji su imali priliku saznati nešto više o štetnom utjecaju buke na ljude i upravljanjem bukom okoliša u procesu prikupljanja i obrade otpada te je nakon tribine održana zakuska za sve posjetitelje.

Ovom tribinom završen je ciklus javnih tribina u sklopu projekta Zeleno Valpovo koje su trajale od lipnja do studenog 2019. godine i obrađivale teme vezane za održivo gospodarenje otpadom – od zakonodavstva do praktičnih savjeta primjenjivih za svakodnevni život.

I ostale aktivnosti u sklopu ovog projekta polako se privode kraju te su preostala još dva događaja u koje su uključeni učenici OŠ M.P. Katančića iz Valpova te udruge Društvo naša djeca, Valpovo, a koje će se održati u prosincu i to:

09.12.2019. u prijepodnevnoj smjeni u OŠ M.P.Katančića – Projektni dan na kojem će se održati natjecanja iz kemije, biologije, prirode i društva te informatike i tehničkog u obliku kvizova i izložbe rješenja za održivo gospodarenje otpadom, a u Centru kulture Katančić bit će projekcija videa koji su učenici snimali na temu održivog gospodarenja otpadom u sklopu natjecanja iz glazbenog i likovnog, kao i izvedba predstave na tu temu za učenike viših razreda osnovne škole.

11.12.2019. u 11:30h u Velikoj dvorani Centra kulture Katančić – Igrokaz Eko Crvenkapica za djecu nižih razreda osnove škole. Igrokaz izvode učenici područne škole u Šagu, a u organizaciji DND Valpovo.

Svi zainteresirani posjetitelji pozvani su da posjete navedene događaje u prosincu i u svojim obiteljima prenesu nova stečena znanja o održivom gospodarenju otpadom.

Projekt «Zeleno Valpovo» financirala je Europska unija iz OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Zaštita okoliša i održivost resursa.

Izvor: Grad Valpovo

PODIJELI!