Zaposlenice projekta "Zaželi priliku u općini Bizovac" potpisale ugovore u rad

7.2.2019.

Dvadeset i pet žena s područja općine Bizovac dobilo je posao kroz projekt „Zaželi priliku u općini Bizovac“. Ovih dana potpisale su ugovore o radu, a tijekom sljedeće dvije godine, sve do kraja siječnja 2021., skrbit će o 125 starijih i nemoćnih mještana bizovačke općine u njihovim domovima. Nakon svečanosti potpisivanja ugovora dodijeljena im je i radna oprema, a očekuje se i podjela 25 bicikala kako bi brže i sigurnije stizale svojim korisnicima.
Krajem studenoga u Bizovcu je održan koordinacijski sastanak projekta, tijekom kojeg su načelnik Općine Srećko Vuković, pročelnik Nediljko Pušić i koordinatorica projekta Romana Kranjčević upoznali 25 žena s plemenitim poslom koji će obavljati u sljedeće dvije godine. Edukacija za gerontodomaćice započela je sredinom prosinca, a nakon završetka ženama će biti dodijeljena uvjerenja s kojima će se, po završetku projekta, lakše zaposliti na sličnim poslovima.
- Općina Bizovac je prijavom za korištenje EU sredstava dobila priliku ostvariti višestruku korist. S jedne strane osigurali smo posao za 25 žena, a s druge strane osigurali smo korisnicima projekta pomoć u domaćinstvima. Plemenita je to zadaća za naše nove zaposlenice, važna podrška našim sumještanima koji su u nepovoljnoj situaciji, a nama u Općini izazov u iskoraku prema još boljem povlačenju raspoloživih sredstava iz EU fondova s ciljem podizanja kvalitete života na području Bizovca i okolice – istaknuo je Srećko Vuković, načelnik Općine Bizovac.
Projekt Zaželi priliku u općini Bizovac financira Europski socijalni fond kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Ukupna je vrijednost projekta 4.274.406,45 kuna, a traje 30 mjeseci (od 31. kolovoza 2018. do 31. siječnja 2021. godine). Nositelj projekta je Općina Bizovac, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Osijek, Centar za socijalnu skrb Valpovo i Udruga svetog Vinka Paulskog u RH, Bizovac.

Izvor: Općina Bizovac

PODIJELI!