Za rad i djelovanje udruga s područja Grada Valpova osigurano 2 milijuna kuna

14.07.2020.

Tijekom današnjeg dana, u Gradskoj upravi Grada Valpova, gradonačelnik Matko Šutalo potpisao je ugovore sa svim udrugama s područja Grada Valpova čiji su programi i projekti ocijenjeni kao prihvatljivi sukladno Javnom natječaju za financiranje programa i projekata udruga iz Proračuna Grada Valpova za 2020. godinu te koje su u cijelosti opravdale dobivena sredstva od strane Grada iz protekle godine.
Tom je prigodom gradonačelnik Šutalo istaknuo kako je Javni natječaj bio raspisan za četiri područja financiranja i to: kultura, posebni značaj, djelatnost udruga sudionika i stradalnika Domovinskog rata te djelatnost humanitarnih i zdravstvenih udruga. Ukupna raspoloživa sredstva prema Javnom natječaju iznosila je ukupno 480.000,00 kn.
U natječajnom roku pristiglo je 25 prijava, a provedbom cjelokupnog postupka vrednovanja i ocjenjivanja programa i projekata udruga pravo na financiranje iz Proračuna Grada Valpova za 2020. godinu ostvarile su ukupno 24 udruge.
Današnjim potpisivanjem ugovora dodijeljeno je ukupno 411.127,25 kn za financiranje programa i projekata udruga s područja grada Valpova. Kada se navedenom iznosu pridodaju sredstva za Zajednicu športskih udruga Grada Valpova i Zajednicu tehničke kulture Valpovo-Belišće, za koje su početkom ove godine također potpisani ugovori, Grad Valpovo u 2020. godini za udruge izdvaja iznos od gotovo 2 mil. kn, što je za 30% više nego protekle godine – istaknuo je gradonačelnik Šutalo.
Ured gradonačelnika


PODIJELI!