Vijesti iz Stožera civilne zaštite grada Valpova

07.04.2020.

Situacija u Gradu Valpovu i prigradskim naseljima, ali i na cijeloj Valpovštini je pod kontrolom. Srećom nema povećanja broja zaraženih osoba tako da smo za sada ostali na brojci 5 u Valpovu te po 1 u Belišću, Petrijevcima i Samatovcima što znači da su naši sugrađani shvatili ozbiljnost situacije u kojoj se svi skupa nalazimo.

Naime, pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa od ključne je važnosti jer odgovornim ponašanjem zasigurno smanjujemo širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje svoje obitelji i sugrađana.

Suradnja svih nas u Stožerima civilne zaštite i dalje je na visokoj razini i aktivni smo 24/7. Činimo sve da stvari zadržimo pod kontrolom.

Što se tiče propusnica, koje su trenutno aktualnije čini mi se i od same epidemije važno je napomenuti da su od sutra (utorak, 7. ožujka 2020.g.) važeće SAMO e propusnice. Dakle osobe kojima su ranije izdane propusnice u drugom obliku dužne su podnijeti zahtjeve za izdavanjem e propusnica i to putem Središnjeg državnog portala E GRAĐANI.

Osobe koje nemaju pristup portalu zahtjeve podnose elektronskom poštom ili osobno u zgradi Gradske uprave Grada Valpova od ponedjeljka do petka od 9,00 do 15,00 sati, subotom i nedjeljom od 10,00 do 12,00 sati. Sve informacije možete pronaći na službenim web stranicama gradova i općina.

Kako svaki grad ili općina ima svega po tri administratora za izdavanje propusnica pozivam sve na strpljenje. Neka se jave barem dan ranije. Vjerujte da smo pretrpani zahtjevima. Recimo samo danas do podne obradili smo ih gotovo 200.

Bliži nam se Uskrs, vrijeme kada svi obilazimo rodbinu i prijatelje. Molim Vas sve da se ove godine suzdržite od posjeta i velikih obiteljskih slavlja. Proslavite ovaj najveći kršćanski blagdan u najužem obiteljskom krugu.

Dolazi nam i lijepo vrijeme koje nas sve mami van na zrak. Možete izaći i prošetati, ali strogo se pridržavajte svih uputa koje Vam dajemo.

Vjerujte kada se ovo sve prođe, a proći će, biti će prilike za slavlja i druženja. Stoga Vas sve još jednom pozivam da ostanete odgovorni kao i do sada, ostanite doma i ostanite zdravi!

Ovom prilikom šaljem veliki pozdrav svima! Želim Vam sretan Uskrs i svako dobro povodom nadolazećih blagdana!Gradonačelnik

Matko Šutalo

Izvor: Grad Valpovo

PODIJELI!