Gradsko vijeće – vijećnici VNL-a i SDP-a zatražili hitno sazivanje sjednice gradskog vijeća

17.06.2020.

Vijećnici Valpovačke nezavisne liste i vijećnik SDP-a Miroslav Šmit danas su od predsjednika Gradskog vijeća Grada Valpova Dejana Pisačića po drugi puta u dva mjeseca zatražili hitno sazivanje sjednice Gradskog vijeća Grada Valpova, temeljem članka 64. Poslovnika o radu gradskog vijeća Grada Valpova, koju je predsjednik Vijeća dužan sazvati u roku od 15 dana.
Za dnevni red sjednice ponovno su predložili donošenje Odluka o dugoročnom i kratkoročnom zaduženju Grada Valpova i Odluka o Izmjenama Odluke o izvršavanju Proračuna Grada Valpova za 2020. Godinu.
Podsjetimo, gradonačelnik Grada Valpova Matko Šutalo u nekoliko navrata ove godine predlagao je donošenje spomenutih odluka koje su iznimno važne za nastavak financiranja već ugovorenih projekata i onih koji nas očekuju do kraja ove godine. Unatoč upozorenjima gradonačelnika, da će ako ne prihvate njegov prijedlog vijećnici dovesti u pitanje projekte vrijedne gotovo 35 mil kn, vijećnici HDZ-a i njihovi koalicijski partneri isključivo iz političkih razloga, bez ikakvog valjanog obrazloženja, nisu prihvatili gradonačelnikov prijedlog.
“Nećemo odustati od projekata koji su važni za razvoj našega grada. Iskreno nadam da će na idućoj sjednici Gradsko vijeće prihvatiti moje prijedloge, za dobrobit svih naših sugrađana.” – poručio je gradonačelnik Šutalo.

Ured gradonačelnika

Zahtjev za sazivanjem sjednice 17.06.2020. 

PODIJELI!