Velika zainteresiranost za novi projekt

23.09.2020.

radsko društvo Crvenog križa Valpovo potpisalo je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Projekt Zaželi pod nazivom „Dostojanstvena – snagom dobra za starije i nemoćne – Crveni križ Valpovo“.
Projekt je odobren u okviru Programa zapošljavanja žena Zaželi – faza II. financiranog iz Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.
Cilj projekta vrijednog 2.785.979,20 kuna je ublažiti posljedice nezaposlenosti i doprinijeti smanjenju rizika od siromaštva 30 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života 180 krajnjih korisnika u gradovima Valpovu i Belišću, te općinama Bizovac i Petrijevci.
Naime, tokom tekućeg tjedna održani su informativni razgovori sa ženama koje su predale prijavu na natječaj za posao gerontodomaćice. Na natječaj se prijavilo čak 103 osobe, što je uvelike pokazatelj potrebe za otvaranjem ovakvih radnih mjesta, posebice za žene koje spadaju u skupinu teže zapošljivih kao što su nezaposlene žene starije od 50 godina, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, pripadnice manjina i tako dalje.
Ženama, korisnicama projekta uključenim u projektne aktivnosti omogućit će se povećanje znanja i vještina potrebnih na tržištu rada kroz dodatno osposobljavanje kako bi po završetku projekta bile konkurentnije na tržištu rada. Na taj način se ženama daje nova prilika za uključiti se u društvo i biti dio zajednice.

PODIJELI!