Večer šansone Srđana Depola

14.10.2019.

Svake godine, od 15. listopada do 15. studenoga, knjižnice, knjižari i svi koji se bave knjigom diljem Hrvatske, obilježavaju manifestaciju Mjesec hrvatske knjige. Ona se tradicionalno obilježava od 1995. godine u organizaciji Knjižnica Grada Zagreba i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.
Kao i dosad i Gradska knjižnica i čitaonica Valpovo uključila se u obilježavanje ove vrijedne manifestacije kojoj je ove godine tema glazba i odvija se pod motom „U ritmu čitanja“.
Započinjemo u srijedu, 16. listopada šansonom, točnije programom pod nazivom „Večer šansone“ Srđana Depola. Srđan Depolo je pjevač, skladatelj i književnik iz Rijeke. Primarno je šansonijer i na nastupima izvodi niz skladbi Jacquesa Brela, Gilberta Bécauda, Yvesa Montanda… Izvodi ih i na francuskom jeziku, a mnoge je sam prepjevao na hrvatski jezik. Publiku oduševljava ležernošću, iskrenošću i duhovitim vođenjem kroz program. Autor je brojnih prepjeva poezije i šansona s engleskog, francuskog, njemačkog i talijanskog jezika. Objavio je roman za odrasle “Gluhi auditorij” te je autor dječje priče “Božićna pjesma čarobne krijesnice”. Srđan Depolo pojavio se na hrvatskoj autorskoj sceni u drugoj polovici devedesetih, nakon dugogodišnjeg bavljenja glazbom, sa svojim prepjevima pjesama Leonarda Cohena koje je na albumu "Hazarder" snimio Ibrica Jusić.
Koncert započinje u 19,00 sati u Multimediji Gradske knjižnice i čitaonice Valpovo. Očekujemo Vas s radošću!

Izvor: Gradska knjižnica i čitaonica Valpovo

PODIJELI!