Valpovački HDZ i koalicijski partneri opstruiraju rad gradske uprave

28.09.2018.Iako je od prošlih lokalnih izbora prošlo više od godinu dana valpovački HDZ sa svojim koalicijskim partnerima ne prestaje opstruirati rad nove gradske uprave. Njihovo ničim izazvano neutemeljeno ponašanje doseglo je vrhunac na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Valpova.
Naime, u Glasu Slavonije dana 26. rujna 2018.g. izašao je članak novinarke Lidije Aničić pod naslovom „RASPOLAGANJE PRORAČUNOM – Valpovo čeka kazna do dva milijuna kuna?“ Kako su u članku iznesene neutemeljene i neprovjerene optužbe na račun Gradonačelnika i Gradske uprave iz Ureda gradonačelnika na gradskim web stranicama objavljeno je argumentirano očitovanje u kojem se navodi da su proračunskim nadzorom početkom ove godine utvrđene nepravilnosti koje se vuku godinama, dakle iz vremena vladavine HDZ-a, a koje je nova gradska vlast gotovo u cijelosti ispravila.
Kao odgovor na očitovanje vijećnici HDZ-a i njihovi koalicijski partneri nakon treće točke sjednice gradskog vijeća ( bilo ih je 12 ) istu su napustili uz izjavu kako do daljnjeg neće sudjelovati u radu gradskog vijeća. Očito se netko osjetio prozvanim u objavi iz gradonačelnikova ureda pa je ovakvom reakcijom spomenutih vijećnika ponovno javni interes stavljan po strani. Nije tajna, budući su sjednice gradskog vijeća javne, da je ego pojedinih vijećnika veći od dobrobiti grada i to ne vodi ka dobrom i nije jasno u čijem je to interesu. Gradska uprava i naši sugrađani od toga sigurno nemaju nikakve koristi. Kako nakon njihovog izlaska vijeće nije imalo kvorum sjednica je prekinuta.
Ovim putem želimo upoznati naše sugrađane da ovakvo ponašanje vijećnika HDZ-a sa koalicijom direktno utječe na rad gradske uprave. Upravo na jučerašnjoj sjednici trebale su biti donesene bitne odluke koje se direktno tiču naših sugrađana.
Naime, gradonačelnik i gradske službe za ovu sjednicu Gradskog vijeća pripremili su Odluke o uključenju Grada Valpova u Program izgradnje stanova po Programu društveno poticane stanogradnje – POS te o uvjetima, mjerilima i postupku za određivanje reda prvenstva za kupnju stanova po Programu društveno poticane stanogradnje na području Grada Valpova. Na taj način stvorili bi preduvjete za gradnju stambenih zgrada javnim sredstvima kojima bi se našim zainteresiranim sugrađanima omogućilo rješavanje stambenoga pitanja kupnjom stambenog prostora pod povoljnim i pristupačnim uvjetima.
Nadalje, Upravni odjel za gospodarstvo i društvene djelatnosti pripremio je Odluku o potporama u poljoprivredi na području Grada Valpova za razdoblje od 2018.-2020. godine te Program potpora u poljoprivredi na području Grada Valpova za razdoblje od 2018.-2020 godine. Donošenjem tog programa nositeljima malih OPG-ova sa područja Grada Valpova i prigradskih naselja bilo bi omogućeno da ostvare potpore koje su im nužne za njihov rad i razvoj, a za koje se u gradskom proračunu osigurana namjenska sredstva.
Pripremljen je i Prijedlog Odluke o izradi Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja poslovno-stambene zone u ulici Josipa Jurja Strossmayera u Valpovu na koji način se novom poduzetniku u našem gradu tvrtki Vinkoprom d.o.o. omogućava proširenje kapaciteta, što logično za sobom povlači i dodatna zapošljavanja.
Gradska uprava na ovoj je sjednici, u suradnji sa izvjestiteljima pripremila Izvješća o mjerama protupožarne zaštite u sezoni žetve 2018. godine, o održavanju i naplati parkinga u 2017. godini te izvješće o održanoj smotri kulturno-amaterskog stvaralaštva Ljeto valpovačko 2018. godine.
Ovakva opstrukcija i ovakav način rada gradskog vijeća doista ne treba nikome, poglavito našim sugrađanima, našim proizvođačima te poduzetnicima koji su došli i žele doći u naš grad.
Ovim putem ponovno pozivamo sve gradske vijećnike da se prekinuta sjednica nastavi u četvrtak 4. listopada 2018.g. u 17,00 sati te da doista zajednički počnemo raditi za dobrobit našega grada i prigradskih naselja, a na novim izborima, kad god oni bili, građani neka sami odluče koga će podržati. Nemojmo dozvoliti da politiziranje na lokalnoj razini bude prepreka i kočnica radu i dobrobiti sredine u kojoj živimo i u kojoj smo odlučili ostati i boriti se.

Ured gradonačelnika 

PODIJELI!