VRIJEDNA DONACIJA VALPOVAČKIM UDRUGAMA


04.06.2020.

Zamjenica Gradonačelnika Ana Brajnović, zajedno sa savjetnicom za lokalni razvoj i EU fondove Milicom Ivezić, posjetila je  Odred izviđača “Iovallios” i ovom prilikom im uručila opremu koju je Grad Valpovo osigurao Udruzi osoba s invaliditetom „Mi“ i izviđačima za volonterske programe koje će izvoditi u parku.

Opremu je osigurao Valpovački poduzetnički centar kroz projekt sufinanciran EU sredstvima „Parkovi biseri Slavonije“. U sklopu projekta za izviđače je nabavljen šator, 140 uniformi za djecu i odrasle te set za radionicu s djecom (dvogledi, povećala, fotoaparati, mrežice za leptire, literatura). Ukupno vrijednost opreme za izviđače je 65.774,28 kn. Osmišljen je program pod nazivom Rendžeri čuvaju park gdje će Valpovački izviđači u suradnji s planinarima iz Našica upoznati posjetitelje, škole i vrtiće s valpovačkim parkom.

Za udrugu „MI“ angažirao se stručnjak za kreiranje i izradu pokaznih suvenira za parkove 20.000,00 kn. Nabavljen im je i set za izradu suvenira u iznosu od 20.000,00 kn. Udruga „MI“ također će ostvariti suradnju s udrugom iz Našica te će zajedno izrađivati suvenire.

PODIJELI!