VALPOVAČKE ODBOJKAŠICE U PUNOM JEKU PRIPREMA ZA NOVU SEZONU


16.09.2020.

Prozivka u OK „Valpovka“ održana je 03. kolovoza 2020. godine kada su ujedno i započele pripreme za novu sezonu koja počinje početkom listopada. Ono što je novo za istaknuti je da će se u nadolazećoj sezoni, nakon 10-ak godina, u ženskoj konkurenciji klub natjecati sa dvije ekipe. Seniorke će se natjecati u 2. HOL istok, kao i prošle sezone, dok će se mlađa ekipa natjecati u 3. HOL istok, te u svim natjecanjima mlađih dobnih kategorija. Trener seniorske ekipe je Ivan Biro, dok je trenerica mlađe ekipe Monika Matković. Škola odbojke također je započela s pripremnim periodom, te se na svakom treningu mogu upisati i novi članovi. Uz voditelja Škole odbojke Nenada Petrovića, treneri u Školi odbojke su Martina Gebaj i Damir Horvat.
Nakon dva tjedna priprema u dvorani i valpovačkom parku, seniorke su od 17.-23. kolovoza 2020. dio priprema odradile u Orahovici. One su 17. kolovoza 2020. godine u pratnji trenera Ivana Bire, tajnika kluba Nenada Petrovića i člana kluba Marjana Janjića koji je u ovoj prigodi bio kuhar, krenule na pripreme u Orahovicu. Nakon dolaska u Orahovicu, djevojke su odmah poslijepodne odradile i prvi trening. U Orahovici je odrađeno sve po planu i programu, a treniralo se dvaput dnevno. Ovaj dio priprema, trener Ivan Biro isplanirao je da bude kondicijska priprema. Djevojke su u tih 6 dana radile vježbe snage, eksplozivnosti, fleksibilnosti, te skočnosti i izdržljivosti. Tijekom priprema ekipu su posjetili predsjednik Josip Medved, te član Izvršnog odbora Goran Mrkić koji je ekipu odveo do Starog grada. Na kraju priprema u Orahovici, trener Ivan Biro izjavio je: „ Jako sam zadovoljan kako su djevojke odradile sve treninge, te njihovom ozbiljnošću i radom. Ovaj dio priprema u Orahovici prije svega puno znači u psihološkom smislu jer su djevojke sada po prvi puta provele duže vrijeme zajedno i dodatno se zbližile. Zahvaljujem se svima koji su nam ovo omogućili, a mi ćemo se potruditi da rezultatom opravdamo uloženo.“
Po povratku u Valpovo, seniorke su nastavile s pripremama u dvorani. Početkom školske godine, preporuka Stožera civile zaštite je da se sve školske dvorane zatvore za izvannastavne aktivnosti zbog epidemioloških mjera, što se nažalost dogodilo i u Valpovu. Odličnom suradnjom s NK Valpovka klubu je omogućeno treniranje na pomoćnom igralištu NK Valpovka, te korištenje teretane. Odbojkaški klub „Valpovka“ nastavio je sa svakodnevnim treninzima na otvorenom sa svim selekcijama, uključujući i Školu odbojke s nadom da će se što prije vratiti u dvoranu. Prva pripremna utakmica odigrana je u nedjelju 13. rujna 2020. godine s 1.b ligaškom ekipom ŽOK Ferivi Višnjevac na domaćem terenu. Odbojkašice Valpovke bile su uspješnije rezultatom 3:2, a trener Ivan Biro pružio je priliku svim igračicama. Ova utakmica, kao i rezultat odličan je uvod u novu sezonu. U nastavku sezone nastavit ćemo pratiti sve selekcije OK „Valpovka“, te Vas izvještavati o svim novostima i aktualnostima vezanim za klub.


PODIJELI!