Uspješno provedena humanitarna akcija „Božić za sve“!

27.12.2019.

Božićna humanitarna akcija Dječjeg gradskog vijeća i Društva „Naša djeca“ grada Valpova pod nazivom „Božić za sve“ u sklopu manifestacije „Advent u Valpovu 2019.“, uspješno je realizirana i privedena kraju podjelom paketa igračaka i poklon bonova.
Akcija je inicirana od strane dječjih vijećnika Dječjeg gradskog vijeća grada Valpova uz pomoć voditeljice, Jelene Lacković. Dječje gradsko vijeće je ove godine aktivnije nego ikad, a imaju još i mnoštvo ideja i projekata u pripremi. Na prvim susretima Dječjeg gradskog vijeća ove školske godine voditeljica je objasnila vijećnicima njihovu ulogu zaštitnika i promotora dječjih prava te aktivnih sudionika u kreiranju projekata i aktivnosti za dobrobit djece u gradu. Razgovaralo se i o njihovim idejama kojima bi voljeli poboljšati uvjete što kvalitetnijeg djetinjstva valpovačkih mališana, a sve su konstruktivne ideje prezentirane gradonačelniku Matku Šutalu i zamjenici gradonačelnika Ani Brajnović na sastanku u sklopu Dječjeg tjedna u listopadu 2019. godine. Jedna od ideja koja je sve vijećnike ujedinila bila je i humanitarna akcija prikupljanja igračaka te izrade i prodaje ogrlica radi prikupljanja sredstava za potrebite.
Akcija je započela u zajedništvu s DND-om Valpovo koje je financiralo materijal potreban za kreativne radionice izrade ogrlica, a volonterke su sudjelovale u njihovom održavanju. Prva radionica je započela već 23. studenoga, a četiri su radionice održane do Božićnog sajma u sklopu Adventa u Valpovu 14. prosinca 2019, kada su izrađene ogrlice izložene na jednom od štandova. Uz izlaganje ogrlica i prikupljanje donacija za obitelji učenika slabijeg imovinskog statusa, na istom su se štandu prikupljale i igračke te slikovnice za djecu iz tih obitelji.
Prikupljeno je 1.200,00 kn čime su kupljeni poklon bonovi za obitelji u potrebi, a od prikupljenih igračaka i donacija Grada Valpova i Turističke zajednice grada Valpova, osigurano je oko 70 vrećica prepunih prigodnih igračaka i slikovnica za najmlađe, školskog pribora za starije te edukativnih igara i slikovnica za vrtiće „Maza“ i „Moj Bambi“. Paketi i poklon bonovi su podijeljeni u suradnji s OŠ M. P. Katančića, Valpovo, 20. i 23. prosinca 2019. godine, zajedno s paketima koje su oni pripremili i uz veliku pomoć stručne službe: pedagoginje Valentine Dubrović, psihologinje Sanje Antolović Kurtović, voditelja razrednih odjela te ravnatelja Dalibora Košutića.
Uz odličan rezultat prikupljenih sredstava, važno je istaknuti i zajedništvo udruga, institucija, pojedinaca, volontera i djece okupljenih oko istog cilja - osigurati božićno veselje za što više djece u našem gradu i prigradskim naseljima. Uz Turističku zajednicu grada Valpova (Eduard Lacković) koje je sudjelovalo u promociji aktivnosti te donaciji školskog pribora (bilježnice i kemijske olovke) i drugih uporabnih promotivnih materijala (bodići za bebe i brošure), Valpovački poduzetnički centar koji je osigurao štand, tvrtku Dm-drogerie markt d.o.o. s donacijama igračaka i slikovnica, brojnu djecu i roditelje te OŠ M. P. Katančića, Valpovo, veliki su angažman, slobodno vrijeme i trud za ovu akciju izdvojila djeca Dječjeg gradskog vijeća uz voditeljicu Jelenu Lacković te vrijedne i kreativne volonterke DND-a: Iva Černošek (predsjednica DND-a Valpovo) Jelena Katalenić (tajnica DND-a Valpovo), Katarina Bulut Čolaković, Ivančica Bulut te Danijela Stanić Hemetek.
Članovi Dječjeg gradskog vijeća i Društva „Naša djeca“ grada Valpova zahvaljuju svima na dosadašnjem angažmanu i donacijama te se nadaju da će ova akcija biti tek prva od mnogih te da će postati tradicionalna za Božićno vrijeme u Valpovu.
Ovim putem se pozivaju svi zainteresirani na učlanjenje u Društvo „Naša djeca“ grada Valpova kako bi svojim radom i s još više ideja činili dobro za djecu grada Valpova.
Podrška radu DND-a može se dati i uplatom članarine od 20,00 kn putem opće uplatnice ili internet bankarstva kako bi volonteri imali priliku provoditi još raznovrsnije i kvalitetnije sadržaje!
Upute za uplatu:
PLATITELJ: vaši podaci (ime, prezime, adresa)
IBAN: HR1323400091100084658
PRIMATELJ: Društvo „Naša djeca“ grada Valpova, M. Gupca 32, 31550 Valpovo
MODEL: 00
POZIV NA BROJ PRIMATELJA: vaš OIB
OPIS PLAĆANJA: Uplata članarine za Društvo „Naša djeca“ grada Valpova za 2020.
OSOBNI PODACI POTREBNI ZA UPLATU SE NEĆE UPOTREBLJAVATI NI U KAKVE DRUGE SVRHE!
UNAPRIJED HVALA, OD SRCA 

Izvor: Jelena Lacković

PODIJELI!